Francine Samson, bezielster van Kovekenskermis, is overleden op 99-jarige leeftijd.
Volledig scherm
Francine Samson, bezielster van Kovekenskermis, is overleden op 99-jarige leeftijd. © Jean-Pierre Dubois

“Samen met Maurice was ze jarenlang bezielster van Kovekenskermis”: Heirbrug neemt afscheid van Francine Samson

Francine Samson (99) is niet meer. Ze woonde al jaren in woonzorgcentrum Ter Engelen, maar in de Lokerse Heirbrugwijk blijft ze voor altijd ‘wereldberoemd’. Samen met wijlen haar man Maurice Baeté vormde ze jarenlang de drijvende tandem achter Kovekenskermis en haar bekende reuzenstoet. “Francine was en blijft van de Heirbrug”, aldus haar doopkind Jean-Pierre Dubois. Een portret van een kranige Heirbruggenaar.

 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Lokerse basisschool Veertjesplein pioniert met valveilige speelplaats: “Geschaafde knieën en armen zijn verleden tijd hier”
  Lokeren

  Lokerse basis­school Veertjes­plein pioniert met valveilige speel­plaats: “Geschaafde knieën en armen zijn verleden tijd hier”

  De leerlingen van basisschool Veertjesplein in de Lokerse Heirbrugwijk kunnen voortaan zorgeloos ravotten. De stenen tegels op hun oude speelplaats maakten plaats voor een rubberen ondergrond gemaakt uit gerecycleerde autobanden en sportschoenen. “Dit is de eerste speelplaats in zijn soort in ons land”, zegt een trotse directeur Anja Roegiers.