Francine Samson, bezielster van Kovekenskermis, is overleden op 99-jarige leeftijd.
Volledig scherm
Francine Samson, bezielster van Kovekenskermis, is overleden op 99-jarige leeftijd. © Jean-Pierre Dubois

“Samen met Maurice was ze jarenlang bezielster van Kovekenskermis”: Heirbrug neemt afscheid van Francine Samson

Francine Samson (99) is niet meer. Ze woonde al jaren in woonzorgcentrum Ter Engelen, maar in de Lokerse Heirbrugwijk blijft ze voor altijd ‘wereldberoemd’. Samen met wijlen haar man Maurice Baeté vormde ze jarenlang de drijvende tandem achter Kovekenskermis en haar bekende reuzenstoet. “Francine was en blijft van de Heirbrug”, aldus haar doopkind Jean-Pierre Dubois. Een portret van een kranige Heirbruggenaar.

 1. Kwetsbare jongeren vinden mentale rust aan historisch Beerkaaihuisje: “Nieuwe steiger voor natuurbeleving”
  Waasmunster

  Kwetsbare jongeren vinden mentale rust aan historisch Beerkaai­huis­je: “Nieuwe steiger voor natuurbele­ving”

  Ooit was het een café voor schippers en boeren. Vandaag dient het Beerkaaihuisje als een ideale locatie voor de kwetsbare jongeren van De Knoop (vzw Lia) om te herbronnen. “Dankzij de financiële steun van Vrienden Vrije Reservaten Waasmunster (VVRW) kunnen we hen nu ook natuurbeleving aanbieden op een steiger en vlot”, zegt coördinator Wieter Van Parijs.
 2. Geluidssite sportsite voorgesteld: “Nu werk maken van een nieuwe vergunning”
  PREMIUM
  Moerbeke

  Geluidssi­te sportsite voorge­steld: “Nu werk maken van een nieuwe vergunning”

  Op een infovergadering is de licht- en geluidsstudie van de nieuwe sportsite voorgesteld. De werken werden eerder stilgelegd na een beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Het gemeentebestuur maakt zich sterk dat er weldra een nieuwe bouwvergunning kan ingediend worden door bouwheer Farys. “We willen een bindende afspraak dat er geen extra activiteiten op de site komen”, reageren omwonenden.
 1. Brandweer al meermaals opgeroepen voor milieuvervuiling in Zele na vermoedelijke lozing
  Zele

  Brandweer al meermaals opgeroepen voor milieuver­vui­ling in Zele na vermoede­lij­ke lozing

  De brandweer van Zele heeft afgelopen week al verschillende keren moeten uitrukken voor milieuvervuiling in de buurt van Durmen en het oude industrieterrein in Zele. In verschillende beken werd er mazout aangetroffen dat voor hevige geurhinder kan zorgen. Ook de civiele bescherming kwam al ter plaatse om het grootste deel op te kuisen. “Intussen is de ergste vervuiling wel verdwenen, maar kunnen er nog restanten zitten", zegt Thijs Dauwe van de brandweer.
 2. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.