Schepen Liebaut lanceert het voorstel om van de vijver in Park Ter Beuken een publieke zwemvijver te maken.
Volledig scherm
Schepen Liebaut lanceert het voorstel om van de vijver in Park Ter Beuken een publieke zwemvijver te maken. © Yannick De Spiegeleir/CD&V Lokeren

“Publieke zwemvijver in Park Ter Beuken?”: Stad bevraagt Lokeraars over toekomst stationsomgeving

LokerenOm de buurt voor en achter het treinstation in Lokeren aangenamer en meer uitnodigend te maken, gaat de stad een plan uitwerken. Lokeraars krijgen de kans om hun zegje te doen via een participatiemoment en bevraging. “Een groen verbinding tussen de voor- en achterkant van het station en de vijver in park Ter Beuken herbestemmen tot een publieke zwemvijver zijn opportuniteiten”, zegt schepen van Omgeving Filip Liebaut (CD&V).

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Brandweer van Lochristi zwaait voertuig ‘Dennis’ uit: “Na jarenlange, trouwe dienst schenken we hem aan een brandweerkorps in Albanië”

  Brandweer van Lochristi zwaait voertuig ‘Dennis’ uit: “Na jarenlange, trouwe dienst schenken we hem aan een brandweer­korps in Albanië”

  De brandweerkazerne van Lochristi heeft afscheid genomen van één van haar trouwste voertuigen: autopomp Dennis. Een uitzonderlijk exemplaar uit 1996 en een model dat volgens de brandweerzone voorliep op zijn tijdgenoten. Helaas is het voertuig de dag van vandaag letterlijk te licht bevonden. Voor ons land tenminste, want in Albanië rest Dennis nog een mooie carrière.
  Lochristi
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 4. Zaffelaarse verenigingen overhandigen petitie voor nieuwe bankautomaat: “Ons voorstel: sporthal of vroeger gemeentehuis”

  Zaffelaar­se verenigin­gen overhandi­gen petitie voor nieuwe bankauto­maat: “Ons voorstel: sporthal of vroeger gemeente­huis”

  Na hun eerder protest bij het verdwijnen van de laatste bankautomaat in Zaffelare trokken de lokale verenigingen maandagavond naar de gemeenteraad van Lochristi. Ze overhandigden een open brief en bijhorende petitie met meer dan 600 handtekeningen. “Waarom kan de gemeente Lochristi geen locatie voor de cashautomaat voorstellen”, klinkt het bij Okra en Landelijke Gilden.
  Lochristi