De joggen kreeg tientallen doodsbedreigingen nadat zijn identiteit bekend raakte op sociale media.
Volledig scherm
PREMIUM
De joggen kreeg tientallen doodsbedreigingen nadat zijn identiteit bekend raakte op sociale media. © rv

Politie patrouilleert na doodsbedreigingen langs woning van jogger die Dribbel neerstak

“Moordenaar! Psychopaat! Ik hoop dat iemand in uw beide knieschijven schiet.” De jogger die vorige week hondje Dribbel doodstak in Waasmunster is zaterdag opgepakt en onder voorwaarden weer vrijgelaten, maar is opgejaagd wild. Op sociale media is een heksenjacht ontketend en worden de naam en foto van de man massaal verspreid, samen met zijn adres en telefoonnummer.  De jogger diende intussen op zijn beurt klacht in tegen de mensen die hem bedreigden, en de politie patrouilleert uit voorzorg langs zijn woning. Waarom reageren mensen zo heftig op de gebeurtenissen en hoe komt het dat ook de job van de dader ter discussie staat?

 1. 43-jarige loper die Dribbel doodstak krijgt doodsbedreigingen op sociale media en dient zelf klacht in
  PREMIUM

  43-jarige loper die Dribbel doodstak krijgt doodsbe­drei­gin­gen op sociale media en dient zelf klacht in

  De 43-jarige man die de hond Dribbel doodstak in Waasmunster is een bekend ultraloper. Het is nog altijd een raadsel wat hem bezield heeft tot die daad. Temeer omdat de man ook actief is in de plaatselijke natuurbeweging en als wetenschapper werkt voor het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Hij wordt omschreven als een loopfreak en natuurmens. Op sociale media is ondertussen een ware heksenjacht gestart tegen de man, waarbij zelfs zijn werkgever geviseerd wordt. De man heeft klacht ingediend, zegt het parket.
 2. Als een hond naar jou loopt tijdens het joggen, wandelen of fietsen, hoe moet je dan reageren?
  PREMIUM

  Als een hond naar jou loopt tijdens het joggen, wandelen of fietsen, hoe moet je dan reageren?

  Wie regelmatig gaat wandelen, lopen of fietsen, kreeg er wellicht al mee te maken. Plots komt een hond naar je toe rennen, springt tegen je aan of loopt al blaffend mee. “Hij doet niets hoor”, klinkt het steevast uit de mond van het baasje. Wie al eens gebeten is, weet wel beter. Maar hoe moet je reageren? Dit zijn de vier zaken die je volgens dierengedragstherapeut Dany Grosemans moet doen.
 1. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op

 2. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen