Kunnen we deze zomer met een fris pintje in de hand genieten op de Lokerse Feesten en de andere festivals in onze regio?
Volledig scherm
PREMIUM
Kunnen we deze zomer met een fris pintje in de hand genieten op de Lokerse Feesten en de andere festivals in onze regio? © Geert De Rycke

Overheid hakt midden maart knoop door, maar festivalorganisatoren kijken al hoopvol vooruit: “We gaan voor een volwaardige editie, maar houden ook rekening met minder”

Lokeren/Stekene/Beveren/HammeKunnen we deze zomer wel weer met een frisse pint in de hand genieten op de festivalweides? Minister-president Jan Jambon (N-VA) maakte recent bekend dat de Vlaamse regering midden maart klaarheid wil scheppen over de festivalzomer. Wij legden ons oor al eens te luister bij de grootste festivals uit het Waasland en de regio rond Dendermonde. Dat de goesting na een sabbatjaar groot is, staat buiten kijf. Maar wat is er mogelijk?

 1. Jana Dobbelaere (24), kersvers winnares van Koers zkt. Vrouw, neemt ons mee langs haar favoriete fietsplekjes in Oost-Vlaanderen: “Nog veel mooie routes ontdekt ‘dankzij’ corona”
  PREMIUM
  REGIO

  Jana Dobbelaere (24), kersvers winnares van Koers zkt. Vrouw, neemt ons mee langs haar favoriete fietsplek­jes in Oost-Vlaanderen: “Nog veel mooie routes ontdekt ‘dankzij’ corona”

  Kersvers winnares van Koers zkt. Vrouw Jana Dobbelaere (24) neemt ons mee langs haar favoriete fietsplekjes in Oost-Vlaanderen. “Dankzij corona heb ik heel wat mooie plekjes leren kennen. Ik hoef dus niet altijd de grens over. Dicht bij huis zijn er evengoed routes waar ik perfect kan trainen, mét vaak een schitterend uitzicht.” Wie thuis geen koersfiets heeft staan, hoeft niet te vrezen: de plekjes zijn ook geschikt voor sportieve wandelaars. Speciaal voor HLN voegde ze ook de gedetailleerde routes toe.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king