Marjoleine De Ridder en Geert Dirinck (centraal) samen met sympathisanten aan de Brielkapel in Eksaarde.
Volledig scherm
Marjoleine De Ridder en Geert Dirinck (centraal) samen met sympathisanten aan de Brielkapel in Eksaarde. © Foto Yannick De Spiegeleir

Op bedevaart naar Brielkapel

LOKERENSporting-hulptrainer Geert Dirinck (53) en gemeenteraadslid Marjoleine De Ridder (36) wandelen komende donderdag van bedevaartsoord Oostakker-Lourdes naar de gerenoveerde Brielkapel in Eksaarde. Ze voeren daarmee de belofte uit die ze maakten als Sporting Lokeren de beker zou winnen.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. 
Stad trekt 250.000 euro uit om kwetsbare leerlingen te ondersteunen in digitaal onderwijs
  Lokeren

  Stad trekt 250.000 euro uit om kwetsbare leerlingen te ondersteu­nen in digitaal onderwijs

  Om alle leerlingen mee te krijgen op de trein van het digitale onderwijs maakt de stad een budget vrij van 250.000 euro. Voor de aankoop van een laptop, computer of tablet kunnen gezinnen met een maatschappelijk kwetsbare achtergrond aanspraak maken op een tussenkomst van 500 euro per gezin voor het eerste kind en 250 euro per bijkomend kind dat school loopt in het secundair onderwijs. De bijdrage kan per student slechts één keer per vijf jaar worden aangevraagd.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery