Archiefbeeld (simulatie) Hoedhaarsite
Volledig scherm
Archiefbeeld (simulatie) Hoedhaarsite © Katrijn De Bleser

Nieuwe sociale woningen op komst aan Hoedhaar en Kouter

LokerenOp de gemeenteraad werd bekendgemaakt dat sociale huisvestingsmaatschappij in de toekomst twee sociale huisvestingsprojecten zal realiseren op de Hoedhaarsite en aan de Kouter.

 1. Twee jaar cel voor beklaagde die reed met vals rijbewijs via valse rijschool: “Betaalde 800 euro cash aan instructeur voor zijn document”

  Twee jaar cel voor beklaagde die reed met vals rijbewijs via valse rijschool: “Betaalde 800 euro cash aan instruc­teur voor zijn document”

  Een man uit Lokeren is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van twee jaar nadat hij rondreed met een vals rijbewijs dat hij behaalde via een valse instructeur die hij zelf 800 euro betaalde om zijn document in handen te krijgen. Correctioneel werd hij al veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur voor deze feiten. “In het kader van een zwaardere opleiding en het verfijnen en verbeteren van het rijbewijs moeten deze feiten zwaar bestraft worden,” verklaarde politierechter Peter D’Hondt.
  Lokeren
 2. Stad voert fietsstraat in op Spoele na heraanleg: “Nieuw verkeerslicht aan school springt op rood bij overdreven snelheid”

  Stad voert fiets­straat in op Spoele na heraanleg: “Nieuw verkeers­licht aan school springt op rood bij overdreven snelheid”

  De stad heeft een ontwerp klaar voor een herinrichting van de wegen op Spoele en Everslaar. Opvallende maatregelen zijn de invoering van een fietsstraat op Spoele én een verkeerslicht aan de school dat op rood springt als automobilisten zich niet houden aan de zone 30. Bij de oppositie en in de buurt klinkt kritiek op de plannen. “In een straat die 5 meter breed is, lijkt het onhaalbaar om te handhaven dat auto’s fietsers niet mogen voorbijsteken. Met onveilige situaties als gevolg.”
  Lokeren