20 jaar Cherry Moon, twee jaar voor de sluiting van de discotheek.
Volledig scherm
PREMIUM
20 jaar Cherry Moon, twee jaar voor de sluiting van de discotheek. © Cherry Moon

“Na een razzia moesten we drie maanden sluiten. Bij de heropening waren we populairder dan ooit”: dertig jaar Cherry Moon, een naam die niet kapot te krijgen is

LokerenEen Moby of Felix da Housecat op de affiche, 2.000 paar benen op de dansvloer. Hoogdagen in de Cherry Moon. Maar in 2013 vooral een ver verleden van een danstempel op weg naar de verkommering. Van ‘The House of House’ stonden enkel de stenen er nog... én de herinneringen: “Ze hebben de tent eens ontruimd na een valse bommelding. En dus werd het een parkingfeestje!” Vandaag is de naam Cherry Moon dertig jaar oud en... ondanks alles wat u net las, springlevend.

  1. Actiecomité ‘Koewacht ziet Stekene zitten’ vraagt afsplitsing van Moerbeke: “Afstand naar stadhuis Lokeren drie keer zo lang als naar Stekene”
    Lokeren/Moerbeke/Stekene

    Actieco­mité ‘Koewacht ziet Stekene zitten’ vraagt afsplit­sing van Moerbeke: “Afstand naar stadhuis Lokeren drie keer zo lang als naar Stekene”

    Een aantal inwoners van het Moerbeekse deel van Koewacht is een petitie gestart. Hierin vragen ze een grenscorrectie, waarbij het Moerbeekse deel bij Stekene zou worden gevoegd. Moerbeeks burgemeester Robby De Caluwé (Open Vld) is echter duidelijk: “Ik heb begrip voor de argumenten, maar een grenscorrectie is niet aan de orde.”