Directeur Kathleen Gielis geeft de ouders uitleg over de werking van de school in één van de kleuterklassen.
Volledig scherm
Directeur Kathleen Gielis geeft de ouders uitleg over de werking van de school in één van de kleuterklassen. © Yannick De Spiegeleir

Minister Somers bezoekt ‘School in Zicht’-project bij kleutertjes Duizendvoet: “Zo maken we van diversiteit een succes”

Om de sociale mix op scholen te bevorderen, werkt de stad al tien jaar samen met vzw School in Zicht. Minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) woonde deze ochtend een rondleiding van de organisatie bij voor ouders op kleuterschool Duizendvoet.

  1. Gewezen militair riskeert celstraf voor munitieverzameling: “Het is niet omdat er een Jürgen Conings geweest is, dat alle militairen zo zijn”

    Gewezen militair riskeert celstraf voor munitiever­za­me­ling: “Het is niet omdat er een Jürgen Conings geweest is, dat alle militairen zo zijn”

    Een gewezen militair van 39 jaar uit Lokeren riskeert een celstraf van vijf maanden en een boete van 4.000 euro. De man heeft een verzameling van munitiepatronen, rookbommen en flitsgranaten die hij vanop het werk mee naar huis had genomen. “Ik heb een fascinatie voor wapens. Die spullen stonden decoratief thuis opgesteld. Ik zou ze nooit willen gebruiken”, meldde de man woensdag in de correctionele rechtbank.