Een trotse voorzitter Kris Vervaet mocht meer dan 200 gasten ontvangen onder de shelter.
Volledig scherm
Een trotse voorzitter Kris Vervaet mocht meer dan 200 gasten ontvangen onder de shelter. © Yannick De Spiegeleir

Meer dan 200 bakkers verzamelen in stadscentrum

De Lokerse bakkersbond fungeerde vandaag als gastheer voor de 63ste nationale dag voor brood- en banketbakkers. Meer dan 200 bakkers, chocoladebewerkers en ijsbereiders genoten van een dag vertier in de Durmestad.

 1. 
Floris en paard Origi kronen zich kampioen in Beker van België voor Jonge Dressuurpaarden: “Eén van de beste paarden die hier al op stal stond”
  PREMIUM
  Moerbeke

  Floris en paard Origi kronen zich kampioen in Beker van België voor Jonge Dressuur­paar­den: “Eén van de beste paarden die hier al op stal stond”

  Moerbeke heeft er twee sportieve kampioenen bij. Floris De Coninck (43) van dressuurstal Coninckshof leidde paard Origi naar de winst in het eindklassement van de Beker van België voor Jonge Paarden. “Ons geheim? Op het Coninckshof geven we een paard de tijd om te ontwikkelen. Dierenwelzijn staat voorop”, zegt Floris.
 2. Daling van aantal besmettingen in Lokeren op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Lokeren op dinsdag 20 oktober

  In Lokeren zijn er op één dag 15 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 26. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 240 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Lokeren op 571 te liggen. Omdat Lokeren meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.