De man (L) die hondje Dribbel (R) doodstak, verdedigt zich via zijn advocate.
Volledig scherm
De man (L) die hondje Dribbel (R) doodstak, verdedigt zich via zijn advocate. © rv

Loper die hondje Dribbel doodstak verdedigt zich, baasje vindt reactie “misplaatst” en “onwaar”

De 43-jarige jogger uit Lokeren die afgelopen weekend werd opgepakt omdat hij hondje Dribbel doodstak, heeft via zijn advocate gereageerd. “De hond kwam niet kwispelend achter hem aan, maar dreigend”, zegt advocate Annelies Maes.

85 reacties

 • Jan De Vos

  2 maanden geleden
  Jack Russell achtervolgen hardlopers, fietsers, auto’s envoetgangers omdat ze de beweging zien en worden instinctief er naaraangetrokken om te jagen. Hij is gefokt om te jagen en in dingen te bijten datprobeert te vluchten. Het kan moeilijk zijn om dit instinct betrouwbaar teonderdrukken.
 • Ruud Moret

  2 maanden geleden
  Heeft die hond hem aangevallen? Heeft ie in zijn been gebeten? Ik draag ook altijd een klein mesje bij me om verpakkingen in de supermarkt open te snijden zodat ik er met mijn vingers niet aan hoef te raken in deze coronatijden. Maar me met een mes verdedigen tegen een hond? Nooit! Schoppen, roepen, ja, maar een hond doodsteken? Ik hoop dat die kerel behoorlijk gestraft wordt. (Hoewel - hier in België?)
 • eric reynebeau

  2 maanden geleden
  Heb in mijn leven al tienduizenden kilometer met de fiets gereden en al vele malen een hond achter mij gehad. Erger mij ook aan mensen die hun hond niet aanlijnen maar een welgemikte trap is meestal voldoende en heb dat ook al enkele malen moeten doen. Doodsteken is toch wel het laatste.
 • kris boon

  2 maanden geleden
  Het is veiliger voor iedereen (ook de hond ) als je hond aan de leiband blijft. De loper had het hondje niet moeten doodsteken dat is buiten proportie. Hij had ook niet moeten gaan lopen en zijn sporen wissen na zijn daad, maar in plaats daarvan was hij beter direct met zijn verhaal naar de politie gestapt. Als ik werd aangevallen door een hond zou ik dat zeker doen! Nu is het uit de hand gelopen, maar dat heeft hij enkel aan zichzelf te danken. Deze persoon bedreigen vind ik ook niet nodig.
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Als mensen dicht opeen leven : joggers, wandelaars met en zonder honden, fietsers, dan moet er het een en het ander duidelijk worden afgesproken. In die context moeten honden aan de leiband, vind ik. Tot twee keer toe heb ik mijn hond aan de leiband moeten verdedigen tegen loslopende honden door me ertussen te zetten en veel krakeel te maken. Ontblote tanden ... Niet iedereen kent de psychologie van een hond.
 1. Politie patrouilleert na doodsbedreigingen langs woning van jogger die Dribbel neerstak
  PREMIUM

  Politie patrouil­leert na doodsbe­drei­gin­gen langs woning van jogger die Dribbel neerstak

  “Moordenaar! Psychopaat! Ik hoop dat iemand in uw beide knieschijven schiet.” De jogger die vorige week hondje Dribbel doodstak in Waasmunster is zaterdag opgepakt en onder voorwaarden weer vrijgelaten, maar is opgejaagd wild. Op sociale media is een heksenjacht ontketend en worden de naam en foto van de man massaal verspreid, samen met zijn adres en telefoonnummer. De jogger diende intussen op zijn beurt klacht in tegen de mensen die hem bedreigden, en de politie patrouilleert uit voorzorg langs zijn woning. Waarom reageren mensen zo heftig op de gebeurtenissen en hoe komt het dat ook de job van de dader ter discussie staat?
 2. Sp.a Lokeren wil drive-in afhaalpunt voor verenigingen: “Om het verlies aan inkomsten uit evenementen te compenseren”
  Lokeren

  Sp.a Lokeren wil drive-in afhaalpunt voor verenigin­gen: “Om het verlies aan inkomsten uit evenemen­ten te compense­ren”

  Voor verenigingen zijn het moeilijke tijden. Niet alleen missen ze hun wekelijkse activiteiten, door de coronacrisis zien ze de inkomsten uit hun jaarlijks eetfestijn of koekjesverkoop ook wegvallen. “Daarom vragen we maandag op de gemeenteraad aan het stadsbestuur om een lokaal afhaalpunt voor verenigingen in te richten waar ze coronaproof een afhaal kunnen organiseren”, zegt sp.a-raadslid Ron Van Kersschaver.
 1. 43-jarige loper die Dribbel doodstak krijgt doodsbedreigingen op sociale media en dient zelf klacht in
  PREMIUM

  43-jarige loper die Dribbel doodstak krijgt doodsbe­drei­gin­gen op sociale media en dient zelf klacht in

  De 43-jarige man die de hond Dribbel doodstak in Waasmunster is een bekend ultraloper. Het is nog altijd een raadsel wat hem bezield heeft tot die daad. Temeer omdat de man ook actief is in de plaatselijke natuurbeweging en als wetenschapper werkt voor het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Hij wordt omschreven als een loopfreak en natuurmens. Op sociale media is ondertussen een ware heksenjacht gestart tegen de man, waarbij zelfs zijn werkgever geviseerd wordt. De man heeft klacht ingediend, zegt het parket.
 2. Als een hond naar jou loopt tijdens het joggen, wandelen of fietsen, hoe moet je dan reageren?
  PREMIUM

  Als een hond naar jou loopt tijdens het joggen, wandelen of fietsen, hoe moet je dan reageren?

  Wie regelmatig gaat wandelen, lopen of fietsen, kreeg er wellicht al mee te maken. Plots komt een hond naar je toe rennen, springt tegen je aan of loopt al blaffend mee. “Hij doet niets hoor”, klinkt het steevast uit de mond van het baasje. Wie al eens gebeten is, weet wel beter. Maar hoe moet je reageren? Dit zijn de vier zaken die je volgens dierengedragstherapeut Dany Grosemans moet doen.
 1. CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt
  Play

  CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt

 2. Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv
  Play
  Groeten Uit

  Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv