Hoplr-oprichters Jonas Heirwegh en Jennick Scheerlinck zagen het ledenaantal van hun buurtplatform op zeven jaar tijd aangroeien tot meer dan een half miljoen gebruikers.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoplr-oprichters Jonas Heirwegh en Jennick Scheerlinck zagen het ledenaantal van hun buurtplatform op zeven jaar tijd aangroeien tot meer dan een half miljoen gebruikers. © rv

Lokerse oprichters zien buurtplatform Hoplr explosief groeien in coronatijden: “Kaap van half miljoen gebruikers gerond”

LokerenEen boodschap doen voor ouderen, tuingereedschap delen of opvang regelen voor je kinderen? In 2020 bleven we massaal in ons kot, maar dankzij het buurtplatform Hoplr hielden buren toch contact met elkaar. Ook bijna 1 op 3 Vlaamse gemeenten maakt gebruik van het digitale netwerk dat in 2014 door Lokeraars Jennick Scheerlinck en Jonas Heirwegh op een zolderkamer werd bedacht.

 1. Sp.a Lokeren wil drive-in afhaalpunt voor verenigingen: “Om het verlies aan inkomsten uit evenementen te compenseren”
  Lokeren

  Sp.a Lokeren wil drive-in afhaalpunt voor verenigin­gen: “Om het verlies aan inkomsten uit evenemen­ten te compense­ren”

  Voor verenigingen zijn het moeilijke tijden. Niet alleen missen ze hun wekelijkse activiteiten, door de coronacrisis zien ze de inkomsten uit hun jaarlijks eetfestijn of koekjesverkoop ook wegvallen. “Daarom vragen we maandag op de gemeenteraad aan het stadsbestuur om een lokaal afhaalpunt voor verenigingen in te richten waar ze coronaproof een afhaal kunnen organiseren”, zegt sp.a-raadslid Ron Van Kersschaver.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel