The Nu Band
Volledig scherm
The Nu Band © rv

Lokerse Jazzklub ontvangt The Nu Band

LokerenIn het lokaal van AVLO in de Sportlaan kan je op zaterdag 4 februari een concert bijwonen van The Nu Band. Het concert georganiseerd door de Lokerse Jazzklub start om 20.30 uur.

 1. Brandweer van Lochristi zwaait voertuig ‘Dennis’ uit: “Na jarenlange, trouwe dienst schenken we hem aan een brandweerkorps in Albanië”

  Brandweer van Lochristi zwaait voertuig ‘Dennis’ uit: “Na jarenlange, trouwe dienst schenken we hem aan een brandweer­korps in Albanië”

  De brandweerkazerne van Lochristi heeft afscheid genomen van één van haar trouwste voertuigen: autopomp Dennis. Een uitzonderlijk exemplaar uit 1996 en een model dat volgens de brandweerzone voorliep op zijn tijdgenoten. Helaas is het voertuig de dag van vandaag letterlijk te licht bevonden. Voor ons land tenminste, want in Albanië rest Dennis nog een mooie carrière.
  Lochristi
 2. Ooit duizenden voetbalfans, nu akelig lege tribunes en 0 punten... De ondergang van SKN Sint-Niklaas: “En toen moesten de spelers trainen onder politiebegeleiding”
  PREMIUM

  Ooit duizenden voetbal­fans, nu akelig lege tribunes en 0 punten... De ondergang van SKN Sint-Niklaas: “En toen moesten de spelers trainen onder politiebe­ge­lei­ding”

  Het kan verkeren. SKN Sint-Niklaas in Nieuwkerken voetbalde tien jaar geleden voor volle tribunes in tweede nationale tegen onder andere Antwerp. Vandaag verkoopt de club nog amper 14 tickets bij thuiswedstrijden en verliest ze aan de lopende band met monsterscores à la 17-1. Hoe kon het zo fout gaan met het ooit beloftevolle SKN? We zochten het uit en praatten met de protagonisten in het verhaal. “Dat ik op groot geld uit was? Allemaal leugens.”
  Nieuwkerken-Waas, Sint-Niklaas
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Fusiegemeente Lochristi krijgt 17 nieuwe straatnamen (en jij mag ze mee bedenken): “Verwarring bij noodsituaties vermijden”

  Fusiege­meen­te Lochristi krijgt 17 nieuwe straatna­men (en jij mag ze mee bedenken): “Verwarring bij noodsitua­ties vermijden”

  De inwoners van Lochristi en Wachtebeke mogen alvast beginnen nadenken over straatnamen. Eén van de noodzakelijke ingrepen voor de fusie is de wijziging van 17 straatnamen omdat die identiek zijn in beide gemeenten. Het gaat om 14 straten in Wachtebeke en 3 in Lochristi. Intussen hebben beide gemeenten een Kompasnota samengesteld die de krijtlijnen vastlegt voor de geplande fusie.
  Lochristi, Wachtebeke
 3. Parkeerplaatsen aan handelaars Kouterplein definitief geschrapt: “Te onveilig dichtbij oversteekplaats vlakbij schoolpoort”

  Parkeer­plaat­sen aan handelaars Kouter­plein definitief geschrapt: “Te onveilig dichtbij oversteek­plaats vlakbij school­poort”

  Gemeenteraadslid Francis De Donder (Leefbaarder Zele) diende een agendapunt in op de Zeelse gemeenteraad om enkele parkeerplaatsen aan de handelszaken ter hoogte van het Kouterplein in ere te herstellen. Hij ving echter bot bij de meerderheid. “De parkeerplaatsen zijn weggenomen op vraag van de politie omwille van de veiligheid van de schoolgaande jeugd”, zegt burgemeester Hans Knop (CD&V).
  Zele
 4. RedAnt Racing pakt na zes lekke banden meteen podium tijdens eerste Europese afspraak: “We hebben continu moeten terugvechten”
  PREMIUM
  autosport 24H Series

  RedAnt Racing pakt na zes lekke banden meteen podium tijdens eerste Europese afspraak: “We hebben continu moeten terugvech­ten”

  In het prachtige Toscane stond dit weekend de eerste meeting van het Europese luik van de 24H Series op de autosportagenda. Deze hoog aangeschreven uithoudingsserie, die later dit jaar ook ons land zal aandoen, trok daarvoor naar Mugello. RedAnt Racing, de titelverdediger in de 992-klasse, een categorie voorbehouden aan identieke Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 -, zette er twee wagens in. Het team tekende, na een moeilijke race, meteen voor een podium.
  Lochristi