Lokeraar Tobias Van Bladel (uiterst rechts) kroonde zich mee tot Belgisch Kampioen Escape Rooms.
Volledig scherm
Lokeraar Tobias Van Bladel (uiterst rechts) kroonde zich mee tot Belgisch Kampioen Escape Rooms. © rv

Lokeraar Tobias Van Bladel kroont zich tot Belgisch kampioen ‘Escape Rooms’

LokerenSamen met zijn team ‘Keep Escaping’ heeft Nick De Frangh zich in de Leuvense Brabanthal gekroond tot Belgisch kampioen ‘Escape Rooms’.

 1. ZAAK JESPERS. Onderzoeksrechter ‘Le Beau Guy’ voor assisen wegens moord. “Ik wil namen noemen, maar ik waarschuw u: het zal erg zijn”
  PREMIUM
  GENT

  ZAAK JESPERS. Onderzoeks­rech­ter ‘Le Beau Guy’ voor assisen wegens moord. “Ik wil namen noemen, maar ik waarschuw u: het zal erg zijn”

  “Twintig jaar dwangarbeid”. Met dat verdict zette de jury op 28 januari 1978 in Gent een punt achter een assisenproces dat de Belgische justitie op haar grondvesten deed daveren. Voor het eerst in de geschiedenis moest een onderzoeksrechter zelf voor het hof van assisen verschijnen voor moord en moordpoging op zijn vrouw. Het werd ‘een proces van de eeuw’, met alle bekende advocaten uit die tijd, de BRT die voor het eerst liveverslag deed vanop assisen... Maar iedereen bleef achter met het gevoel: hier is de waarheid niet verteld. Durfde Guy Jespers die niet uit te spreken? Reconstructie van een unieke en vooral raadselachtige rechtszaak.
 1. Zussen ontwikkelen prentenboekenreeks voor kinderen die moeilijker leren lezen: “Leesplezier bieden aan élk kind”
  PREMIUM
  Lokeren

  Zussen ontwikke­len prentenboe­ken­reeks voor kinderen die moeilijker leren lezen: “Leesple­zier bieden aan élk kind”

  Kinderen met een hobbelig leesparcours een duwtje in de rug geven bij hun leesstart. Dat is het opzet van ‘Bib! Bib! Bib! Hoera!’: de nieuwe prentenboekreeks van de Lokerse zussen Livia en Carita De Vos die hun weg vinden naar bibliotheken over heel Vlaanderen. “De vreugde van een kind dat erin slaagt om te lezen, zorgt voor tranen in mijn ogen”, zegt Livia.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.