Op vraag van de raad voor feestelijkheden staken de leerlingen van de basisschool in Doorslaar de paasklokjes in een nieuw kleurrijk jasje.
Volledig scherm
Op vraag van de raad voor feestelijkheden staken de leerlingen van de basisschool in Doorslaar de paasklokjes in een nieuw kleurrijk jasje. © Yannick De Spiegeleir

Leerlingen basisschool Doorslaar steken paasklokjes in nieuw jasje: “Nood aan opfrisbeurt na 50 jaar gebruik”

LokerenIn het paasweekend strooit de Lokerse kip Charlotte weer paasklokjes uit over de Lokerse Markt. Na meer dan een halve eeuw dienst kregen de klokjes een nieuw jasje, met dank aan de leerlingen van het Sint-Lodewijkscollege in Doorslaar.

  1. Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezingen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”
    PREMIUM

    Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezin­gen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”

    “Ik heb geen diploma en ben geen intellectueel. Maar ik weet wél hoe het leven en de politiek werken.” Aan het woord: Robin Tonniau uit Ronse, bij PVDA verkozen als Oost-Vlaams lijsttrekker voor federale verkiezingen. Opmerkelijk, want Tonniau is een fabrieksarbeider. Maar wél een met een brede interesse en een politiek talent. “Al die holle termen en die wetteksten die in het parlement gebruikt worden, begrijpen ze dat zelf wel nog?” Hij vertelt ons over zijn bijzondere carrièreswitch.
    Gent