Kayak Cleanup op de Durme
Volledig scherm
Kayak Cleanup op de Durme © Yannick De Spiegeleir

Jongeren maken zaterdag waterlopen proper per kajak

Lokeren/MoerbekeZowel in Lokeren als in Moerbeke trekken jongeren er op zaterdag 18 september op uit om de Durme (Lokeren) en Moervaart (Moerbeke) proper te maken vanop een kajak.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 1. Opnieuw kindjes slachtoffer van insecten in Lokerse parken: na de eikenprocessierups zijn nu wespen boosdoener
  Lokeren

  Opnieuw kindjes slachtof­fer van insecten in Lokerse parken: na de eikenpro­ces­sie­rups zijn nu wespen boosdoener

  Een wandeling in de bossen van Lokeren is blijkbaar niet zonder risico. Maandag moesten vier kleuters en een juf naar het ziekenhuis worden afgevoerd nadat ze plots hevig reageerden op ‘insectenbeten’. Onderzoek wees intussen uit dat het om restanten ging van de eikenprocessierups. Vandaag werden opnieuw kinderen belaagd, dit keer door de Europese hoornaar, een wespensoort.
 2. Lokeren-Temse lijdt eerste nederlaag van het seizoen in Gullegem en is leidersplaats (even?) kwijt: “We hebben iets recht te zetten en moeten winnen van RC Gent”
  voetbal tweede nationale A

  Lokeren-Tem­se lijdt eerste nederlaag van het seizoen in Gullegem en is leiders­plaats (even?) kwijt: “We hebben iets recht te zetten en moeten winnen van RC Gent”

  Daar gaat die ongeslagen reeks... Te weinig efficiëntie, te pover aan de bal: 3-1 in Gullegem. Eerste nederlaag van het seizoen voor Lokeren-Temse, dat minstens tot komende zaterdag uit de top drie tuimelt. Een opdoffer(tje). “Dit is misschien eens goed voor ons”, voorspelt Yassin Ben Omar.