Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Jonge bestuurder (20) krijgt rijverbod en boete na stevige snelheidsovertreding

LokerenMet een snelheid van 172 kilometer per uur werd Mehmet K. (20) in maart vorig jaar geflitst op de E17. De beklaagde was toen met de wagen van zijn ex-vriendin onderweg, terwijl zij ook in de wagen zat. Hij reed evenwel veel te snel en liep tegen de lamp.

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Zussen ontwikkelen prentenboekenreeks voor kinderen die moeilijker leren lezen: “Leesplezier bieden aan élk kind”
  PREMIUM
  Lokeren

  Zussen ontwikke­len prentenboe­ken­reeks voor kinderen die moeilijker leren lezen: “Leesple­zier bieden aan élk kind”

  Kinderen met een hobbelig leesparcours een duwtje in de rug geven bij hun leesstart. Dat is het opzet van ‘Bib! Bib! Bib! Hoera!’: de nieuwe prentenboekreeks van de Lokerse zussen Livia en Carita De Vos die hun weg vinden naar bibliotheken over heel Vlaanderen. “De vreugde van een kind dat erin slaagt om te lezen, zorgt voor tranen in mijn ogen”, zegt Livia.
 3. Tournée Minérale van start: dankzij deze horecazaken in het Waasland en Dendermonde blijf je op het alcoholvrije pad
  PREMIUM
  Waasland & Dendermonde

  Tournée Minérale van start: dankzij deze horecaza­ken in het Waasland en Dendermon­de blijf je op het alcohol­vrije pad

  Begin februari, dat betekent de start van Tournée Minérale, waarbij Vlamingen proberen om een maand lang geen alcohol te drinken. Om je op weg te zetten lijsten we de leukste adresjes op in het Waasland & Dendermonde waar je heerlijk je dorst kan lessen zonder een druppel alcohol aan te raken. Als uitsmijter kan je zelf aan de slag met een mocktailrecept.