Komen er straks Sakura's of Japanse kerselaars als herdenkingsbomen aan de woonzorgcentra van Sakura? Gemeenteraadslid Alain Debbaut lanceerde het voorstel op de gemeenteraad.
Volledig scherm
Komen er straks Sakura's of Japanse kerselaars als herdenkingsbomen aan de woonzorgcentra van Sakura? Gemeenteraadslid Alain Debbaut lanceerde het voorstel op de gemeenteraad. © Photo News

Japanse kerselaars als herdenkingsbomen voor coronaslachtoffers? Stad reageert positief op voorstel Debbaut (Groen)

LokerenOp de laatste gemeenteraad van het jaar lanceerde oppositieraadslid Alain Debbaut (Groen) het voorstel om ter nagedachtenis van de coronaslachtoffers in de tuinen van de woonzorgcentra van zorgbedrijf Sakura een Japanse sierkers te planten. “De symboliek van de sakura’s of kerselaars kan op de coronapandemie betrokken worden”, zegt Debbaut.

  1. AC De Zaat tot 10 graden koeler dankzij innovatieve folie voor de ramen: “Fraai uitzicht op de Schelde maar in de zomer was het een bakoven”
    Temse/Zele

    AC De Zaat tot 10 graden koeler dankzij innovatie­ve folie voor de ramen: “Fraai uitzicht op de Schelde maar in de zomer was het een bakoven”

    Met de tropische temperaturen deze week zal het personeel van gemeente en politie toch nog in aangename omgeving kunnen verder werken. De grote raampartijen van het administratief complex De Zaat kregen namelijk een folie langs de binnenkant die de temperatuur met liefst 10 graden doet zakken. Het patent hiervoor is in handen van het bedrijf Umisol uit Zele.