De bewoners van de Arbiterstraat in Lokeren applaudisseren nog één keer voor de zorg.
Volledig scherm
De bewoners van de Arbiterstraat in Lokeren applaudisseren nog één keer voor de zorg. © Geert De Rycke

In Lokeren applaudisseren ze voor de nummer 1 van de HLN-top 100: “Ook voor ons zijn de helden van de zorg de verdiende ‘Belg van het jaar’”

LokerenDe lezers van Het Laatste Nieuws en HLN.be verkozen dit jaar alle zorgverleners tot Belg van het jaar. Om hen te bedanken riep onze krant op om nog één keer te applaudisseren voor de ‘helden van de zorg’. De bewoners van de Arbiterstraat in de Lokerse Voetbalwijk gingen met plezier in op die oproep.

 1. Fusiegemeente Lochristi krijgt 17 nieuwe straatnamen (en jij mag ze mee bedenken): “Verwarring bij noodsituaties vermijden”

  Fusiege­meen­te Lochristi krijgt 17 nieuwe straatna­men (en jij mag ze mee bedenken): “Verwarring bij noodsitua­ties vermijden”

  De inwoners van Lochristi en Wachtebeke mogen alvast beginnen nadenken over straatnamen. Eén van de noodzakelijke ingrepen voor de fusie is de wijziging van 17 straatnamen omdat die identiek zijn in beide gemeenten. Het gaat om 14 straten in Wachtebeke en 3 in Lochristi. Intussen hebben beide gemeenten een Kompasnota samengesteld die de krijtlijnen vastlegt voor de geplande fusie.
  Lochristi, Wachtebeke
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.