In de schoolomgeving achter het station van Lokeren kwam er zelfs een ziekenhuiswagen aan te pas.
Volledig scherm
In de schoolomgeving achter het station van Lokeren kwam er zelfs een ziekenhuiswagen aan te pas. © rv

Ijsplekken zorgen voor valpartij in schoolomgeving

LokerenAan verschillende scholen in Lokeren gebeurden maandagochtend valpartijen door het bevroren wegdek. Oppositiepartij N-VA Lokeren dringt erop aan dat er gestrooid wordt in schoolomgevingen. “Schoolomgevingen worden meegenomen in de ronde, maar het zout moet eerst ingereden worden voor het zijn werk kan doen”, reageert de stad.

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. “Waaslanders waren eeuwen geleden al plantrekkers”: Archeologen Erfpunt ontrafelen geschiedenis van onze regio
  PREMIUM
  Waasland

  “Waaslan­ders waren eeuwen geleden al plantrek­kers”: Archeolo­gen Erfpunt ontrafelen geschiede­nis van onze regio

  De archeologen van Erfpunt legden de voorbije maanden heel wat opmerkelijke vondsten bloot in het Waasland. “Bij archeologie denken mensen vaak aan het oude Griekenland of Rome zonder te beseffen dat er interessante geschiedenis pal onder hun voeten ligt”, zegt archeoloog Thierry Van Neste. Een gesprek over ‘mini-opgravingen’ op kantoor, de eeuwenoude plantrekkers van het Waasland en shoppingcentra uit de Romeinse tijd.