Willy Linthout Lokeren
Volledig scherm
PREMIUM
Willy Linthout Lokeren © De Rycke/Standaard Uitgeverij Antwerpen 2009

Hoe Tollembeek eigenlijk een beetje Lokeren is: zo haalde tekenaar Willy Linthout inspiratie uit zijn thuisstad voor stripreeks Urbanus

LokerenMet het Allerlaatste Avontuur trok tekenaar Willy Linthout uit Lokeren na 201 albums definitief de stekker uit de populaire stripreeks rond Urbanus. In de reeks woont de stripheld in Tollembeek, maar eigenlijk haalde Linthout vooral inspiratie uit Lokeren en Doorslaar: de Lokerse wijk waar hij opgroeide. Zes voorbeelden van hoe Lokeren en de ‘Avonturen van Urbanus’ onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

 1. Feestjaar voor 70 jaar Breughel en 10 jaar L’Autre Côté: “Het plezier veegt het zweet op ons voorhoofd weg”
  PREMIUM
  Beervelde

  Feestjaar voor 70 jaar Breughel en 10 jaar L’Autre Côté: “Het plezier veegt het zweet op ons voorhoofd weg”

  Keihard werken, dat doen ze al tien jaar lang. Tom Mestach en Sofie De Wilde namen niet alleen Feestzaal Breughel over van Toms familie, ze startten gelijktijdig het ‘bistraurant’ L’Autre Côté aan de overkant van de Beerveldsebaan. Dat, in combinatie met twee opgroeiende dochters, maakt het leven een uitdaging. Maar ze doen het zò graag dat er dit jaar gevierd mag worden.
 2. Kapster Christel laat moed niet zakken door zware wegenwerken voor zaak: “Beloon klanten met tombolaprijzen uit omliggende handelszaken”
  PREMIUM
  Lokeren

  Kapster Christel laat moed niet zakken door zware wegenwer­ken voor zaak: “Beloon klanten met tombo­laprij­zen uit omliggende handelsza­ken”

  Op de Groentemarkt en de Oude Vismijn zijn momenteel ingrijpende wegenwerken aan de gang. Christel Bracke ligt met haar kapperszaak pal in de werfzone, maar blijft desondanks positief ingesteld. “Om onze klanten te bedanken voor hun extra inspanningen om onze zaak te bereiken, krijgen ze vanaf nu bij elk bezoek een tombolalot waarmee ze een leuke prijs kunnen winnen die ik aankoop bij mijn collega-handelaars in de buurt.”