De vroedvrouwen en gynaecologen van het AZL hielden de voorbije maanden nog tevergeefs acties om de materniteit in Lokeren te behouden.
Volledig scherm
PREMIUM
De vroedvrouwen en gynaecologen van het AZL hielden de voorbije maanden nog tevergeefs acties om de materniteit in Lokeren te behouden. © Yannick De Spiegeleir

Gynaecologen AZ Lokeren dienen ontslag in bij directie AZ Nikolaas: “Te uiteenlopende visies”

Lokeren/Sint-NiklaasDe zes gynaecologen die verbonden zijn aan de materniteit van het AZ Lokeren hebben hun ontslag ingediend bij de directie. Hun beslissing werd ingegeven door de toekomstige sluiting van het moederhuis. Door een verschil in visie zagen ze een verhuis naar het AZ Nikolaas niet zitten. Na hun opzegtermijn gaan ze een samenwerking aan met het UZ Gent.

 1. Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectieven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”
  Triatlon

  Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectie­ven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”

  Na een jaar waarin het aantal triatlonwedstrijden in eigen land op twee handen te tellen zijn, ziet er naar uit dat onder de huidige coronarestricties er ook in mei weinig tot geen triatlon- of duatlonwedstrijden in ons land georganiseerd zullen worden. Zowel organisatoren als atleten vragen om duidelijkheid, maar voorlopig zijn de perspectieven voor de sport die de laatste jaren duidelijk in de lift zat in ons land op korte termijn niet meteen hoopgevend. “Nochtans is triatlon de sport bij uitstek die perfect coronaproof kan georganiseerd worden”, benadrukt Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts.
 2. Tientallen dode vissen op waterloop in Zele na lozing op Schelde: “Onderzoek opgestart naar oorzaak”
  Zele

  Tientallen dode vissen op waterloop in Zele na lozing op Schelde: “Onderzoek opgestart naar oorzaak”

  Op een waterloop ter hoogte van de Dwarsstraat in Zele, en ook nog op andere locaties in de omgeving, liggen er sinds afgelopen weekend tientallen dode vissen te drijven tussen een bruinachtige substantie. Een wandelaar merkte het zondag op en intussen werden de nodige instanties verwittigd. “Het gaat hier om een lozing die afkomstig is vanuit de Schelde”, zegt schepen van Milieu Francis De Donder (Leefbaarder Zele).
 1. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje

 2. Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro
  Play

  Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro