De middenberm in de Sportlaan zal meer regenwater kunnen opvangen en krijgt een nieuwe beplanting.
Volledig scherm
De middenberm in de Sportlaan zal meer regenwater kunnen opvangen en krijgt een nieuwe beplanting. © Yannick De Spiegeleir

Groendienst vernieuwt middenberm Sportlaan voor betere waterinfiltratie

LokerenOm een betere infiltratie van regenwater mogelijk te maken, neemt de stad de middenberm in de Sportlaan onder handen. “De boordstenen die het water tegenhielden werden weggehaald en de beplanting wordt opgefrist”, klinkt het.

  1. Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezingen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”
    PREMIUM

    Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezin­gen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”

    “Ik heb geen diploma en ben geen intellectueel. Maar ik weet wél hoe het leven en de politiek werken.” Aan het woord: Robin Tonniau uit Ronse, bij PVDA verkozen als Oost-Vlaams lijsttrekker voor federale verkiezingen. Opmerkelijk, want Tonniau is een fabrieksarbeider. Maar wél een met een brede interesse en een politiek talent. “Al die holle termen en die wetteksten die in het parlement gebruikt worden, begrijpen ze dat zelf wel nog?” Hij vertelt ons over zijn bijzondere carrièreswitch.
    Gent