De Fonnefeesten vinden dit jaar plaats van vrijdag 5 tot zondag 14 augustus.
Volledig scherm
De Fonnefeesten vinden dit jaar plaats van vrijdag 5 tot zondag 14 augustus. © Yannick De Spiegeleir

Fonnefeesten houden vast aan 2,5 euro voor vers getapte pint: “Lokeraar heeft het gelag van de crisissen al genoeg betaald”

LokerenNa twee zomers zonder feestgedruis in het Josephine Charlottepark nemen de Fonnefeesten tussen vrijdag 5 en zondag 14 augustus opnieuw hun vertrouwde plek in. Het gratis stadsfestival zweert vanaf dit jaar bij herbruikbare bekers voor drukke momenten en houdt de prijs voor een pint op 2,5 euro. “We willen ons festival toegankelijk houden voor iedereen”, zegt voorzitter Bart Mertens.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Wase landbouwers vrezen impact aanhoudende droogte en hitte: “Deel van oogst nu al verloren”
  PREMIUM
  Waasland

  Wase landbou­wers vrezen impact aanhouden­de droogte en hitte: “Deel van oogst nu al verloren”

  De extreme weersomstandigheden deze zomer blijven helaas niet zonder gevolgen voor de Wase landbouwers. Ze getuigen over slecht gevormde maïskolven en velden die maar de helft van de normale aardappeloogst opleveren. “Hoe langer de droogte aanhoudt, hoe groter de problemen worden”, zegt Ann Dieleman, ontvanger-griffier van Moerbeke Polder en Polder Sinaai-Daknam en landbouwersvrouw.