Twintig Vlaamse scholen schakelen volledig over op een digitale leermethode ontwikkeld in Lokeren door Signpost.
Volledig scherm
Twintig Vlaamse scholen schakelen volledig over op een digitale leermethode ontwikkeld in Lokeren door Signpost. © rv

Eerste 5000 leerlingen in Vlaanderen vervangen hun klassieke boeken met Digitale Methode uit Lokeren

De periode van afstandsonderwijs door COVID-19 heeft de digitalisering in het onderwijs verder versneld. In een kwart van alle secundaire scholen komt minstens een deel van de leerlingen vandaag met een laptop naar school. Twintig van die scholen gaan nu met zo’n 5000 leerlingen nog een stap verder en zijn vandaag volledig digitaal gestart, zonder klassieke schoolboeken. Ze gebruiken Digitale Methode, dat tot stand kwam door een samenwerking van tientallen enthousiaste leerkrachten, onderwijskundigen en technische experten en dat binnen de schoot van Signpost, de grootste ICT-leverancier binnen het onderwijs, die gevestigd is in Lokeren.

 1. Lokerse oprichters zien buurtplatform Hoplr explosief groeien in coronatijden: “Kaap van half miljoen gebruikers gerond”
  PREMIUM
  Lokeren

  Lokerse oprichters zien buurtplat­form Hoplr explosief groeien in coronatij­den: “Kaap van half miljoen gebruikers gerond”

  Een boodschap doen voor ouderen, tuingereedschap delen of opvang regelen voor je kinderen? In 2020 bleven we massaal in ons kot, maar dankzij het buurtplatform Hoplr hielden buren toch contact met elkaar. Ook bijna 1 op 3 Vlaamse gemeenten maakt gebruik van het digitale netwerk dat in 2014 door Lokeraars Jennick Scheerlinck en Jonas Heirwegh op een zolderkamer werd bedacht.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"