Het Durmebad werd in 1968 geopend door het toenmalige stadsbestuur onder leiding van burgemeester De Noos.
Volledig scherm
Het Durmebad werd in 1968 geopend door het toenmalige stadsbestuur onder leiding van burgemeester De Noos. © Julien D'haen

Durmebad na 50 jaar aan vervanging toe

LOKERENHet stedelijke zwembad bestaat dit jaar exact een halve eeuw. Tijdens het jubileumjaar van het Durmebad onderzoekt de stad de mogelijkheden voor de bouw van een nieuw familiezwemcomplex. "Zowel een uitbating in eigen beheer als een samenwerking met een private partner zijn mogelijk", zegt schepen van Sport Jerome Van Doorslaer (Open VLD).

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Staking bij Delhaizewinkels dwarsboomt geitenboerderij ’t Leenhof: “Oplossing zoeken voor 200 kilo geitenkaas die we niet kunnen leveren”
  PREMIUM

  Staking bij Delhaize­win­kels dwarsboomt geitenboer­de­rij ’t Leenhof: “Oplossing zoeken voor 200 kilo geitenkaas die we niet kunnen leveren”

  De familie De Maesschalck van geitenboerderij ’t Leenhof in Zele hoopt dat de onrust bij supermarktketen Delhaize snel gaat liggen. Door de staking en de bijhorende sluiting van een pak Delhaizewinkels moet de boerderij tijdelijk op zoek naar een alternatieve bestemming voor een vijfde van zijn productie. “Voorlopig zijn we erin geslaagd om de geitenmelk te verkopen aan andere kaasmakerijen, maar deze toestand mag niet blijven duren”, zegt Bo De Maesschalck van ’t Leenhof.
  Zele
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. 5 redenen waarom je zeker een kijkje moet nemen bij de opendeurdagen van Vloer&Tegelconcept /Ge De Klinker BV

  5 redenen waarom je zeker een kijkje moet nemen bij de opendeurda­gen van Vloer&Tegelconcept /Ge De Klinker BV

  Noteer het weekend van 24, 25 en 26 maart alvast in je agenda. Van 9.30 uur tot 16 uur vinden namelijk de opendeurdagen van Vloer&Tegelconcept /Ge De Klinker BV plaats. “We zullen iedereen met een hapje en een drankje ontvangen in onze showroom in de Bergstraat nummer 25 in Moerbeke-Waas. Er zijn bovendien heel wat kortingen”, aldus Gunther Emmaneel. Ontdek hier wat de opendeurdagen nog meer de moeite maakt.