Gemeenteraadslid Manu Diericx aan de werf van het nieuwe zwembad in de Sportlaan.
Volledig scherm
Gemeenteraadslid Manu Diericx aan de werf van het nieuwe zwembad in de Sportlaan. © N-VA Lokeren

Diericx (N-VA) vangt bot bij meerderheid met zwembadplan

LokerenOppositieraadslid Manu Diericx (N-VA) lanceerde namens zijn partij op de gemeenteraad een toekomstplan voor het nieuwe Lokerse zwembad dat momenteel in aanbouw is langs de Sportlaan. Hij pleit onder meer voor ochtend- en avondopeningen en een zwarte lijst voor overtreders. Sportschepen Marjoleine de Ridder (CD&V) liet weten dat de Lokerse sportdienst volop bezig is met de opmaak van een zwembadplan.

  1. Staking bij Delhaizewinkels dwarsboomt geitenboerderij ’t Leenhof: “Oplossing zoeken voor 200 kilo geitenkaas die we niet kunnen leveren”
    PREMIUM

    Staking bij Delhaize­win­kels dwarsboomt geitenboer­de­rij ’t Leenhof: “Oplossing zoeken voor 200 kilo geitenkaas die we niet kunnen leveren”

    De familie De Maesschalck van geitenboerderij ’t Leenhof in Zele hoopt dat de onrust bij supermarktketen Delhaize snel gaat liggen. Door de staking en de bijhorende sluiting van een pak Delhaizewinkels moet de boerderij tijdelijk op zoek naar een alternatieve bestemming voor een vijfde van zijn productie. “Voorlopig zijn we erin geslaagd om de geitenmelk te verkopen aan andere kaasmakerijen, maar deze toestand mag niet blijven duren”, zegt Bo De Maesschalck van ’t Leenhof.
    Zele