De aanlegsteiger in Daknam.
Volledig scherm
De aanlegsteiger in Daknam. © Yannick De Spiegeleir

Daar zijn de eerste sneeuwvlokken: tijd om winterse plaatjes te schieten

LokerenVan een wit tapijt kan je momenteel niet spreken, maar de eerste sneeuwvlokken van deze winter zorgden in Lokeren wel voor mooie winterplaatjes.

 1. Sp.a Lokeren wil drive-in afhaalpunt voor verenigingen: “Om het verlies aan inkomsten uit evenementen te compenseren”
  Lokeren

  Sp.a Lokeren wil drive-in afhaalpunt voor verenigin­gen: “Om het verlies aan inkomsten uit evenemen­ten te compense­ren”

  Voor verenigingen zijn het moeilijke tijden. Niet alleen missen ze hun wekelijkse activiteiten, door de coronacrisis zien ze de inkomsten uit hun jaarlijks eetfestijn of koekjesverkoop ook wegvallen. “Daarom vragen we maandag op de gemeenteraad aan het stadsbestuur om een lokaal afhaalpunt voor verenigingen in te richten waar ze coronaproof een afhaal kunnen organiseren”, zegt sp.a-raadslid Ron Van Kersschaver.
 2. Corona-uitbraak in ’t Heuverveld eiste al 16 levens: “Dinsdag hopelijk starten met vaccineren”
  PREMIUM
  Waasmunster

  Corona-uit­braak in ’t Heuverveld eiste al 16 levens: “Dinsdag hopelijk starten met vaccineren”

  Ook nu de vaccinatie tegen corona voor de deur staat, blijven sommigen rusthuizen niet gespaard van het virus. In ’t Heuverveld in Waasmunster verloren de afgelopen weken zestien bewoners de strijd tegen Covid-19. “Een hard verdict. Toch is er licht aan het einde van de tunnel, want sinds vorige week vrijdag zijn er geen nieuwe besmettingen vastgesteld. Als alles goed gaat, kan de vaccinatie in ’t Heuverveld dinsdag starten”, zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V).
 1. Na jong voetballertje wordt ook 8-jarig meisje benaderd door kinderlokker in Wachtebeke
  Wachtebeke

  Na jong voetballer­tje wordt ook 8-jarig meisje benaderd door kinderlok­ker in Wachtebeke

  Nadat maandagavond omstreeks 17 uur een spelertje van SK Wachtebeke aangesproken was door een onbekende man in een zwarte wagen, werd er een tweede klacht ingediend. Een man, nog onduidelijk of het om dezelfde gaat, sprak een 8-jarig meisje aan in de buurt van basisschool Sint-Laurens in Wachtebeke. De politie is een onderzoek gestart en bekijkt of het beide gevallen kan linken. Intussen heeft de school haar leerlingen gevraagd om voorzichtig te zijn.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"