Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Celstraf voor dronken trucker die omstaanders aanvalt omdat die willen verhinderen dat hij rijdt

LokerenEen 48-jarige vrachtwagenchauffeur is door de Dendermondse rechter veroordeeld tot een celstraf en boete voor zijn agressief gedrag. Hij viel omstaanders aan toen die probeerden te voorkomen dat hij in Lokeren dronken achter het stuur van zijn truck zou kruipen.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Parkeerplaatsen aan handelaars Kouterplein definitief geschrapt: “Te onveilig dichtbij oversteekplaats vlakbij schoolpoort”

  Parkeer­plaat­sen aan handelaars Kouter­plein definitief geschrapt: “Te onveilig dichtbij oversteek­plaats vlakbij school­poort”

  Gemeenteraadslid Francis De Donder (Leefbaarder Zele) diende een agendapunt in op de Zeelse gemeenteraad om enkele parkeerplaatsen aan de handelszaken ter hoogte van het Kouterplein in ere te herstellen. Hij ving echter bot bij de meerderheid. “De parkeerplaatsen zijn weggenomen op vraag van de politie omwille van de veiligheid van de schoolgaande jeugd”, zegt burgemeester Hans Knop (CD&V).
  Zele
 1. Jeugdorganisaties Horizon en Vagevuur verkozen tot Meest Verdienstelijke Lokeraar: “Dankzij onze werking zagen jongeren voor eerste keer de zee”

  Jeugdorga­ni­sa­ties Horizon en Vagevuur verkozen tot Meest Verdienste­lij­ke Lokeraar: “Dankzij onze werking zagen jongeren voor eerste keer de zee”

  Vzw Horizon, een organisatie die huiswerkbegeleiding en vrijetijdsbesteding organiseert voor kwetsbare jongeren, is door de Lokeraars aangeduid als Meest Verdienstelijke Lokeraar van 2022. Jeugdcentrum Vagevuur ontving de juryprijs. “Als jongeren dankzij je werking voor de eerste keer de zee zien of kennismaken met de binnenkant van een bioscoop, dan weet je waarvoor je het doet”, zegt Erik Tolner, vrijwilliger bij vzw Horizon.
  Lokeren