De Lokerse brandweermannen voor hun Unimog-voertuig dat werd ingezet in het rampgebied in Wallonië.
Volledig scherm
De Lokerse brandweermannen voor hun Unimog-voertuig dat werd ingezet in het rampgebied in Wallonië. © Yannick De Spiegeleir

Brandweermannen in de bres voor door watersnood getroffen schooltje in Chaudfontaine: “Verkopen T-shirts om heropening op 1 september mogelijk te maken”

LokerenZe zagen met hun eigen ogen de machteloosheid van de inwoners die hun hele hebben en houden verloren door de waterramp in Wallonië. Daarom zetten de Lokerse brandweermannen van brandweerpost Lokeren (zone Oost) hun schouders onder een benefietactie voor een getroffen schooltje in Chaudfontaine. “Via Radio Unimog verkopen we T-shirts om de school klaar te krijgen tegen de start van het nieuwe schooljaar.”

  1. Middenstand protesteert voor gemeentehuis tegen mobiliteitsplannen gemeente: “Willen dialoog, geen monoloog”
    Zele

    Midden­stand protes­teert voor gemeente­huis tegen mobili­teits­plan­nen gemeente: “Willen dialoog, geen monoloog”

    Op de Zeelse Markt verzamelden donderdagavond een 150-tal handelaars en burgers om te protesteren tegen de mobiliteitsplannen die op tafel liggen. Onder de noemer ‘Zele Ondersteboven’ wordt er ook een protestactie met broodzakken gelanceerd bij de plaatselijke bakkers. “Wij willen niet dat de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid van onze zaak in het gedrang komt”, zegt bakker Vicky Heirman.