Burgemeester Anthuenis stond het ziekenhuispersoneel te woord, maar het personeel voelde zich allerminst gerustgesteld.
Volledig scherm
Burgemeester Anthuenis stond het ziekenhuispersoneel te woord, maar het personeel voelde zich allerminst gerustgesteld. © Yannick De Spiegeleir


“Laat de zorg hier”: personeel AZ Lokeren protesteert voor ingang stadhuis

Een 50-tal personeelsleden van het Algemeen Ziekenhuis Lokeren en sympathisanten verzamelden woensdagavond voor de ingang van het stadhuis voor de coalitievergadering van Open Vld en CD&V. Op die vergadering worden de toekomstplannen voor het Lokers ziekenhuis toegelicht door gedelegeerd bestuurder Koen Michiels van AZ Nikolaas en AZ Lokeren. 

  1. Toekomst materniteit en spoeddienst AZ Lokeren onzeker: “Lokerse kliniek zal op termijn evolueren naar campus AZ Nikolaas”
    PREMIUM

    Toekomst materni­teit en spoed­dienst AZ Lokeren onzeker: “Lokerse kliniek zal op termijn evolueren naar campus AZ Nikolaas”

    Verdwijnen de materniteit en spoedafdeling van het AZ Lokeren over enkele jaren door een samensmelting met het AZ Nikolaas? Volgens burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld) is het geen uitgemaakte zaak, maar hij ontkent niet dat er een concrete denkoefening gaande is. “Omdat niet elke bevalling zonder risico verloopt, moeten er ook voldoende en kwalitatieve medische randzorgen aanwezig zijn in het ziekenhuis.”