Illustratiefoto van blauwalg
Volledig scherm
Illustratiefoto van blauwalg © Klaas De Scheirder

Blauwalg ontdekt in visvijver De Gaevers

LokerenNa wateronderzoek werd een zwem- en recreatieverbod uitgevaardigd op de visvijver De Gaevers in de Moortelstraat in Lokeren omdat er blauwalg ontdekt werd.

 1. Kleine hoeveelheid waterstofsulfide komt vrij bij chemische reactie in bedrijf: geurhinder mogelijk
  Zele

  Kleine hoeveel­heid waterstof­sul­fi­de komt vrij bij chemische reactie in bedrijf: geurhinder mogelijk

  Bij Romarco op het industrieterrein in Zele is maandagnamiddag een hoeveelheid waterstofsulfide vrijgekomen na een chemische reactie in het bedrijf. Deze reactie zorgde voor een kleine gele wolk boven het bedrijf en een geurhinder van rotte eieren in de omgeving. De brandweer kwam ter plaatse en voerde de nodige metingen uit. “De minimale hoeveelheid die vrijgekomen is heeft geen gevolgen", zegt Tijs Dauwe van de brandweer.
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.