Het Lokeren-Temse-legioen in Wetteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Lokeren-Temse-legioen in Wetteren. © Kristof Vereecke

“Bij eersteklassefans horen nu eenmaal braadworsten en bier, véél bier”: supporterslegioen Lokeren-Temse zorgt niet alleen voor vuurwerk, maar ook voor economische boost in tweede amateurklasse

Lokeren/Wachtebeke/Zelzate/WetterenEen slordige 10.000 euro extra aan inkomgeld, de tapkraan die constant open staat en 1.600 euro aan braadworsten. Royal Football Club Wetteren zal zich het bezoek van fusieclub Lokeren-Temse ondanks de 0-1 nederlaag niet beklagen. De komst van de trouwe supportersschare van het teloorgegane Sporting Lokeren betekent voor elke club in tweede amateurklasse de match van het jaar. Wij trokken mee met de supportersbus van ‘The Yellowbrothers’ uit Zelzate en zagen dat Lokeren in de hoofden van zijn fans nog steeds in eerste klasse speelt.

  1. Morgane (18), Tuur (21) en Jean-Louis (26) schitteren in Belgium’s Got Talent
    Kortrijk/Wevelgem/Beveren-Leie/Wachtebeke

    Morgane (18), Tuur (21) en Jean-Louis (26) schitteren in Belgium’s Got Talent

    In de laatste audities van het vtm-programma Belgium’s Got Talent kun je vrijdagavond MTJ aan het werk zien. MTJ staat voor Morgane Descheemaeker (18) uit Wevelgem, Tuur Sweerman (21) uit Wachtebeke en Jean-Louis Decock (26) uit Kortrijk. Zij brengen als trio moderne dans met een verhaal in. “We willen een stem zijn voor de cultuursector, die te lang heeft stilgelegen”, zegt Jean-Louis.