Bianca samen met haar zoontje en dochter.
Volledig scherm
Bianca samen met haar zoontje en dochter. © rv

Bianca (33) over leven met een laag inkomen: “Sportuitrusting te duur, dochters hobby gestopt”

Een ouder die moet rondkomen met een laag inkomen, heeft vaak geen financiële middelen voor een hobby van de kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van de VRT-studiedienst. Bianca, vrijwilligster bij ontmoetingshuis De Moazoart in Lokeren, deelt haar moedige getuigenis.

20 reacties

 • marcel smets

  1 maand geleden
  Heb reportage ook gehoord, bewonderenswaardig dat deze kinderen niet naar drugs grijpen. Natuurlijk wij vlamingen doen alles beter, zeker kritiseren. Zie de zevende dag, de afspraak... kampioenen zijn we. Maar een beetje meer solidariteit om zulke mensen echt te helpen dat is te veel gevraagd ??
 • Angela van Bauwel

  1 maand geleden
  Kennen jullie de achtergrond van deze dame! Sommige hebben hun oordeel al klaar. Ga gaan werken. Misschien lukt dit niet door omstandigheden. Ik heb de reportage gehoord op de radio en ze volgt een cursus om terug op de arbeidsmarkt te kunnen werken. Dus misschien eerst eens nadenken voor je zoiets schrijft!
 • Stefan Leys

  1 maand geleden
  Vooraleer je kinderwensen waar te maken, er misschien eerst nadenken hoe je voor die kinderen gaat zorgen. Voor de rest wens ik dat elk kind mag opgroeien in normale omstandigheden en zonder zorgen zich te kleden, te voeden, te verwarmen en te studeren. Tenslotte worden zij op de wereld gezet en moeten verder, zo goed of zo kwaad mogelijk. Anderzijds zijn er over heel de wereld kinderen die honger lijden, geen dak boven hun hoofd hebben, geen onderwijs kunnen volgen... denk ook aan die kinderen.
 • Chantal BODDAERT

  1 maand geleden
  Niet de enige zeker die in deze situatie zitten..mevrouw stoppen met vrijwilligers werk en en goede job waar je een loon krijgt. En de dochter is 16 oud genoeg om jobstudent te zijn...maar voor sminck voor de dochter is er wel geld presies..werken zoals iedereen...
 • Jules Vermeers

  1 maand geleden
  Wij hadden ook geen gepaste kledij dat belette ons niet om aan sport te doen.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt