Van Canadese tot Japanse whisky’s: je vindt het allemaal in de gespecialiseerde winkel ‘The Whiskybarn’ van Jonas Calu aan de Pontweg in Daknam.
Volledig scherm
Van Canadese tot Japanse whisky’s: je vindt het allemaal in de gespecialiseerde winkel ‘The Whiskybarn’ van Jonas Calu aan de Pontweg in Daknam. © Yannick De Spiegeleir

“140 verschillende whisky’s om te proeven”: Jonas (40) bouwt voormalige vleesgroothandel om tot whiskybar en -winkel

DaknamVan Canadese tot Japanse whisky’s: je vindt het allemaal in de gespecialiseerde winkel ‘The Whiskybarn’ van Jonas Calu aan de Pontweg in Daknam. “Op mijn webshop heb ik meer buitenlandse dan Belgische klanten”, klinkt het.

 1. Assistentiewoningen Lindenhof doven uit tegen eind 2025: “Huidige bewoners alternatieve huisvesting aanbieden in Zele”
  Zele

  Assisten­tie­wo­nin­gen Lindenhof doven uit tegen eind 2025: “Huidige bewoners alternatie­ve huisves­ting aanbieden in Zele”

  Over drie jaar wordt de stekker getrokken uit de assistentiewoningen in het Lindenhof. De woningen kampen al langer met vochtproblemen. Oppositiepartijen Open Vld en N-VA – Zele Vlakaf uiten op de gemeenteraad hun bezorgdheid over de toekomst van de bewoners. “We staan voor een uitdaging de komende jaren, maar we zullen een gepast aanbod bieden”, zegt schepen Johan Anthuenis (CD&V).
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. N-VA dringt aan op nieuwe ramen en deuren voor gemeenteschool
  Zele

  N-VA dringt aan op nieuwe ramen en deuren voor gemeente­school

  Volgens gemeenteraadslid Kim Van Cauteren (N-VA Zele Vlakaf) laat het gemeentebestuur kansen liggen door geen subsidie aan te vragen voor nieuwe ramen en deuren voor de gemeenteschool. Onderwijsschepen Tineke Lootens (CD&V) reageert dat de subsidie geen haalbare kaart is omdat het volledige buitenschrijnwerk van de lagere school moet aangepakt worden. “Het is geen haalbare kaart om dit te combineren met start van de bouw van de nieuwe kleuterschool.”