1. Bakkerij De Rycke fusioneert na zes generaties met Wauters: “We bakken 5.000 broden per dag. Enkel door schaalvergroting blijft de stiel rendabel”
  PREMIUM
  Temse/Sint-Niklaas/Hamme

  Bakkerij De Rycke fusioneert na zes generaties met Wauters: “We bakken 5.000 broden per dag. Enkel door schaalver­gro­ting blijft de stiel rendabel”

  De bekende Wase bakkerij De Rycke neemt na zes generaties afscheid van haar klanten. De vier winkels sluiten volgende maand de deuren maar de grote bakkerij aan de Pontweg wordt samen met het personeel overgenomen door de bakkersfamilie Wauters, ook een gevestigde waarde in de regio. Die gaat de productiecapaciteit zelfs verhogen tot 5.000 broden per dag.
 1. Spoelepark vzw tekent beroep aan tegen vergunning Spoelepark: “Eerst nood aan waterdichte garanties stadsbestuur”
  Lokeren

  Spoelepark vzw tekent beroep aan tegen vergunning Spoelepark: “Eerst nood aan waterdich­te garanties stadsbe­stuur”

  De vereniging die al jarenlang ijvert voor de aanleg van het Spoelepark heeft beroep aangetekend tegen de aanleg van de wegenis in datzelfde Spoelepark. Volgens vzw Spoelepark zijn daar goede redenen voor. “We willen dat de stad informele intenties omzet in juridische garanties”, zegt Frank Vermeulen, woordvoerder van Spoelepark vzw. Het stadsbestuur reageert verbolgen op de beslissing. “Dit is ongezien en spijtig”, reageert schepen Liebaut (CD&V).
 2. Van rooftopparty’s in Bangkok tot nieuwjaarsfuif ‘uNYghtEd’ in Durmestad: Lokers collectief organiseert feestjes in de hele wereld
  Lokeren/Zele

  Van rooftopparty’s in Bangkok tot nieuwjaars­fuif ‘uNYghtEd’ in Durmestad: Lokers collectief organi­seert feestjes in de hele wereld

  Feestnummers uit Lokeren en omstreken hoeven dit jaar niet op hun honger te blijven zitten als ze al fuivend het nieuwe jaar willen inzetten. Het Lokerse TW#RK IT en de Zelenaars van Droomhuis slaan de handen in elkaar met evenementenlocatie Radar voor de nieuwe fuif ‘uNYghtEd’ op 31 december. “Hopelijk gaan de feestgangers even hard uit de bol als op onze rooftopparty’s in Thailand”, zegt co-organisator Brecht Denhaerinck van TW#RK IT.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Technisch Atheneum stelt examen wiskunde uit door uitvallen leerkracht: “Moeilijk om op korte termijn leraar te vervangen”
  Lokeren

  Technisch Atheneum stelt examen wiskunde uit door uitvallen leerkracht: “Moeilijk om op korte termijn leraar te vervangen”

  Door het lerarentekort moeten steeds meer scholen schuiven met hun examenplanning. In het Technisch Atheneum in Lokeren werd door het uitvallen van een leerkracht beslist om het examen wiskunde uit te stellen naar het voorjaar. “De leerlingen kunnen de leerstof in het tweede semester ophalen, maar dit mag geen twee jaar op rij gebeuren voor hetzelfde vak”, zegt directeur Cathy De Raes.
 1. Opnieuw vrijspraak voor KBC in witwaszaak rond Lokerse ondernemersfamilie
  LOKEREN

  Opnieuw vrijspraak voor KBC in witwaszaak rond Lokerse onderne­mers­fa­mi­lie

  KBC is opnieuw vrijgesproken in de witwaszaak rond een Lokerse ondernemersfamilie. Volgens speurders was de bank mededader omdat ze niet aan de alarmbel trok toen grote sommen geld uit Zwitserland op de rekeningen van de familie verschenen. Het hof van beroep bevestigt hiermee een eerder vonnis en stelt dat er geen bewijs is van kwaad opzet. De familieleden die vervolgd werden, betaalden een miljoenenschikking aan het gerecht. Zij verschenen nooit voor de strafrechter.
 1. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.