1. Pomp de banden al maar op voor één van deze zes fietsroutes door het mooie landschap in het Waasland en Dendermonde
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Pomp de banden al maar op voor één van deze zes fietsrou­tes door het mooie landschap in het Waasland en Dendermon­de

  Met het mooie weer halen mensen weer massaal hun stalen ros van stal om de natuur te ontdekken. Ook in onze regio zijn er tal van uitgestippelde themaroutes te vinden. Onder meer vlinders, ijsvogels, het Ros Beiaard en zelfs Urbanus staan op het programma. Ontdek hieronder waar je samen met je vrienden of familie op pad kan in het Waasland en Dendermonde. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 1. Na 27 jaar valt begin juli doek over Patisserie Vervaet op Stationsplein: “Voormalige stagiair Lowie (21) neemt roer over”
  PREMIUM
  Lokeren

  Na 27 jaar valt begin juli doek over Patisserie Vervaet op Stations­plein: “Voormalige stagiair Lowie (21) neemt roer over”

  Na meer dan een kwarteeuw hard werken, zijn Kris en Manuela van Patisserie Vervaet op het Stationsplein bezig aan hun laatste weken in de zaak. Trouwe klanten moeten echter niet wanhopen. Lowie Baert, voormalig stagiair van Vervaet, neemt de zaak vanaf 7 juli over en zal ze omdopen tot brood- en banketboetiek Baert. “We behouden de originele recepturen van Kris”, verzekert de jonge bakker.
 2. “Afgewezen als stagiair door Stad Lokeren omwille van hoofddoek”: Kaoutar (24) roept 9 juni uit tot Hijabi Day als aanklacht tegen beslissing
  Lokeren

  “Afgewezen als stagiair door Stad Lokeren omwille van hoofddoek”: Kaoutar (24) roept 9 juni uit tot Hijabi Day als aanklacht tegen beslissing

  Na meer dan drie jaar als vrijwilligster voor taal en spel kan Kaoutar Achahbar niet aan de slag als stagiair bij Stad Lokeren omdat ze haar hoofddoek niet wil afzetten. De stad hanteert een strikt verbod voor hoofddoeken op de werkvloer. Om de beslissing aan te klagen riep Kaoutar woensdag 9 juni uit tot solidariteitsdag voor vrouwen met een hoofddoek. “Voor sommigen telt wat er op mijn hoofd zit, meer dan wat erin zit”, klinkt het.