Actrice Charlotte De Bruyne wint de juryprijs.
Volledig scherm
Actrice Charlotte De Bruyne wint de juryprijs. © Wannes Nimmegeers

Winnaars Cultuurlaureatprijzen bekend: Charlotte De Bruyne (juryprijs), Dorien De Vylder (publieksprijs) en Hans Kitslaar & Anne-Marie Van Pachterbeke (carrièreprijs)

LochristiDe Dienst Cultuur heeft dit weekend de winnaars bekendgemaakt van de Cultuurlaureaatprijzen. Actrice Charlotte De Bruyne, die dit jaar hoge ogen gooide in de primetimeserie ‘De Twaalf’ wint de juryprijs. Dichter Dorien De Vylder wordt bekroond met de publieksprijs. De carrièreprijs tot slot is weggelegd voor het kunstenaarskoppel Anne-Marie Van Pachterbeke en haar man Hans Kitslaar die in mei het leven liet.

 1. “Laat de feestvierders eens meedraaien in een rusthuis of ziekenhuis”: Zaakvoerster ontbijtzaak Patricia helpt in woonzorgcentrum en schrijft open brief
  Lochristi

  “Laat de feestvier­ders eens meedraaien in een rusthuis of ziekenhuis”: Zaakvoer­ster ontbijt­zaak Patricia helpt in woonzorg­cen­trum en schrijft open brief

  Patricia Van De Weghe (51) opende begin maart haar ontbijt- en brunchzaak Lalotte in het centrum van Lochristi. Haar horecadroom draaide dit jaar uit op een nachtmerrie. In oktober belandde ze zelf in het ziekenhuis door het coronavirus en de afgelopen weken ging ze aan de slag op de cohorteafdeling van woonzorgcentrum Sint-Vincentius. In een open brief richt Patricia zich tot mensen die de coronaregels aan hun laars lappen. “Lieve medemens denk niet enkel aan jullie zelf. Er zijn zoveel mensen die smeken dat deze hel stopt.”
 1. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama

 2. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie