Archiefbeeld kasteel van Beervelde
Volledig scherm
Archiefbeeld kasteel van Beervelde © PHOTO NEWS

Subsidie voor restauratie kasteeldomein van Beervelde

BeerveldeDe Vlaamse regering stelt een subsidie ter beschikking van iets meer dan 65.000 euro voor renovatiewerken aan het kasteeldomein van Beervelde. Het gaat om groenwerken, graslandbeheer en de dakrestauratie van het prieeltje van de Belvedère. 

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Schepen De Grauwe zet schouders onder campagne ‘Burgemeesters voor iedereen’: “Lokale besturen bewust maken van belang inclusie”

  Schepen De Grauwe zet schouders onder campagne ‘Burgemees­ters voor iedereen’: “Lokale besturen bewust maken van belang inclusie”

  In het gemeentehuis van Lochristi gaf de InclusieAmbassade maandag de aftrap van de nieuwe lokale campagne ‘Burgemeesters voor iedereen’. Eén van de ambassadeurs van de nieuwe campagne is schepen en rolstoelgebruiker Tom De Grauwe (Open Vld). “Ik wil lokale besturen in andere steden en gemeenten wegwijs maken in het belang van toegankelijkheid.”
  Lochristi
 1. Fusiegemeente Lochristi krijgt 17 nieuwe straatnamen (en jij mag ze mee bedenken): “Verwarring bij noodsituaties vermijden”

  Fusiege­meen­te Lochristi krijgt 17 nieuwe straatna­men (en jij mag ze mee bedenken): “Verwarring bij noodsitua­ties vermijden”

  De inwoners van Lochristi en Wachtebeke mogen alvast beginnen nadenken over straatnamen. Eén van de noodzakelijke ingrepen voor de fusie is de wijziging van 17 straatnamen omdat die identiek zijn in beide gemeenten. Het gaat om 14 straten in Wachtebeke en 3 in Lochristi. Intussen hebben beide gemeenten een Kompasnota samengesteld die de krijtlijnen vastlegt voor de geplande fusie.
  Lochristi