Straffe dashcambeelden: buschauffeur haalt levensgevaarlijke manoeuvres uit in Lochristi

LochristiOp Facebook is een filmpje opgedoken van een buschauffeur die op Denen in Lochristi een levensgevaarlijk inhaalmanoeuvre maakte en ei zo na op een tegenligger botst. De beelden werden gefilmd met een dashcam en zijn intussen doorgespeeld aan de werkgever van de chauffeur en de politie. De bestuurder werd op staande voet ontslagen. 

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Politie Puyenbroeck informeert over nieuwe regels E-steps
  Lochristi-Zelzate-Wachtebeke

  Politie Puyen­broeck informeert over nieuwe regels E-steps

  Omdat E-steps de laatste jaren sterk in opmars zijn, komen ze veel vaker voor in het straatbeeld. Ze halen snelheden tot 25 km per uur en zorgen voor vlotte verplaatsingen, maar ze zijn niet altijd even stabiel of gemakkelijk te hanteren. Omdat ze erg stil zijn, kunnen ze bovendien verraderlijk zijn voor voetgangers of fietsers. Politiezone Puyenbroeck waarschuwt dat er vanaf 1 juli daarom nieuwe verkeersregels gelden voor e-steps en andere gemotoriseerde voortbewegingstoestellen. Met als grootste doel om het verkeer veiliger te laten verlopen.