Lang aanschuiven om te stemmen in de Gemeentelijke Basisschool in Lochristi.
Volledig scherm
Lang aanschuiven om te stemmen in de Gemeentelijke Basisschool in Lochristi. © VTM

Stemcomputers pas na uur opgestart: lang aanschuiven in Gemeentelijke Basisschool Lochristi

Lochristi stemt vandaag voor het eerst elektronisch, maar dat verloopt niet overal zonder slag of stoot. In de Gemeentelijke Basisschool in de Schoolstraat is het door problemen met stemcomputers tot een uur aanschuiven om te stemmen.

 1. 
Gemeente lanceert kerstkaartenactie en lichtcampagne: “Eenzaamheid in coronatijden tegengaan”
  Lochristi

  Gemeente lanceert kerstkaar­ten­ac­tie en lichtcam­pag­ne: “Eenzaam­heid in coronatij­den tegengaan”

  De donkere dagen zijn dit jaar nog moeilijker dan anders. Het coronavirus zorgt voor eenzaamheid, en veel mensen - niet het minst ouderen, alleenstaanden en jongeren - hebben het mentaal lastig. Daarom zet het bestuur van Lochristi alle zeilen bij om de meest kwetsbaren in de gemeente een warm hart toe te dragen. “Dit doen we met een hartverwarmende kerstkaartenactie en een lichtcampagne. Zo maken we samen deze donkere dagen voor iedereen – letterlijk en figuurlijk – wat lichter”, zegt burgemeester Yves Deswaene (Open Vld).
 2. Zelzate verzet zich tegen verlagen leeftijd voor GAS-boetes naar 14 jaar: “Een jeugdopbouwwerker heeft veel meer nut”
  PREMIUM
  Zelzate

  Zelzate verzet zich tegen verlagen leeftijd voor GAS-boe­tes naar 14 jaar: “Een jeugdop­bouw­wer­ker heeft veel meer nut”

  De gemeente Zelzate verzet zich als enige gemeente in Oost-Vlaanderen tegen het voorstel van de procureur des Konings van Oost-Vlaanderen om de leeftijd voor GAS-boetes te verlagen van 16 naar 14 jaar. “In Zelzate hebben we gezien hoe een jeugdopbouwwerker de problemen ten tijde van de ‘Colruytbende’ heeft kunnen ontmijnen. Zonder preventie is het dweilen met de kraan open”, zegt schepen van Jeugd Steven De Vuyst (PVDA).
 1. Groep vriendinnen zit opgesloten in auto met gigantische spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”
  Play

  Groep vriendin­nen zit opgesloten in auto met giganti­sche spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?