Volledig scherm
© Strabag

Ontdek Uyttenhove via virtuele wandeling

LochristiAfgelopen najaar werd het nieuwe cultuur- en sportcomplex Uyttenhove officieel in gebruik genomen. Heel even mochten de cultuur- en sportdienst er bezoekers ontvangen, maar corona stak daar al snel een stokje voor.

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. In Lochristi gaan de vaccins niet eerst nog een nachtje in de koelkast: “Zodra ze aankomen, starten we meteen met inenten”
  PREMIUM
  Lochristi

  In Lochristi gaan de vaccins niet eerst nog een nachtje in de koelkast: “Zodra ze aankomen, starten we meteen met inenten”

  Het Jan Palfijn in Gent heeft zijn eerste 4.000 coronavaccins gekregen. Het product is niet bestemd voor het ziekenhuis zelf, maar wordt de komende dagen verdeeld aan rusthuizen in Oost-Vlaanderen. Sint-Pieter in Lochristi is als één van de eerste aan beurt. Daar wordt - in tegenstelling tot de meeste woonzorgcentra - geen dag extra gewacht om de bewoners in te enten. “Van zodra de vaccins vrijdag aankomen, starten we meteen”, zegt directrice Ann Cardinael.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"