Joke Schauvliege bezocht deze voormiddag Rawijs.
Volledig scherm
Joke Schauvliege bezocht deze voormiddag Rawijs. © Wannes Nimmegeers

Minister Joke Schauvliege op bezoek bij zelfpluktuin Rawijs: “Concept brengt mensen dichter bij de landbouw”

Zelfpluktuin Rawijs heeft deze voormiddag hoog bezoek gekregen: minister Joke Schauvliege (CD&V) kreeg een rondleiding van de serres en besprak er toekomstige steun voor het CSA-netwerk in Vlaanderen, het concept van gemeenschapsgebaseerde landbouw.

 1. Extra screeningcentra in sporthallen Knesselare en Ertvelde vanaf maandag weer open: “Iedereen mag zich weer laten testen”
  Meetjesland

  Extra screening­cen­tra in sporthal­len Knesselare en Ertvelde vanaf maandag weer open: “Iedereen mag zich weer laten testen”

  Vanaf maandag 16 november krijgt het Meetjesland er twee extra screeningscentra voor Covid-19 bij. Naast de post aan het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo, zullen ook de screeningcentra in de sporthallen van Knesselare bij Aalter en Ertvelde bij Evergem weer geopend worden. “Iedereen kan zich vanaf maandag weer laten testen, dus zal het een pak drukker worden. Dat kunnen we in Eeklo alleen niet aan”, klinkt het.
 2. Leerlingen van basisschool De Reigers vragen via kleurrijke borden aandacht voor verkeerssituatie rond de schoolpoort: “Hier gaan wij naar school!”
  Zelzate

  Leerlingen van basis­school De Reigers vragen via kleurrijke borden aandacht voor verkeerssi­tu­a­tie rond de school­poort: “Hier gaan wij naar school!”

  “Hier gaan wij naar school”, dat is één van de boodschappen die autobestuurders krijgen wanneer ze voortaan de Leegstraat binnenrijden. De boodschap komt van de leerlingen van basisschool De Reigers die passanten bewust willen maken van de drukke verkeerssituatie in de straat. Een deel van het schepencollege kwam de borden vandaag mee plaatsen.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?