Een team met acht medewerkers van de civiele bescherming kwam zondagochtend ter plaatse om de bewoners te verhuizen naar de cohorte-afdeling.
Volledig scherm
Een team met acht medewerkers van de civiele bescherming kwam zondagochtend ter plaatse om de bewoners te verhuizen naar de cohorte-afdeling. © Yannick De Spiegeleir

Grote uitbraak in woonzorgcentrum Sint-Eligius in Zeveneken: 90 bewoners en 45 personeelsleden besmet

ZevenekenIn woonzorgcentrum Sint-Eligius in Zeveneken (Lochristi) hebben 90 bewoners en 45 personeelsleden positief getest op corona. Het woonzorgcentrum krijgt versterking om de uitbraak er onder controle te krijgen. Directie en verzorgend personeel konden zaterdag al rekenen op de hulp van de koepel en het Rode Kruis, zondag kwam daar nog een delegatie van de civiele bescherming bij om het rusthuis logistiek te ondersteunen bij de verhuis van de bewoners.

8 reacties

 • diane roelant

  3 maanden geleden
  Als iedereen de voorzorgsmaatregelen opvolgt is men al heel goed bezig maar besmetting 100 percent uitsluiten kan je nooit .Het personeel kan de bewoners besmetten maar zeker ook het bezoek, die hebben de neiging om hun familielid te knuffelen en zo ,het is allemaal invoelbaar maar o zo gevaarlijk. 
 • Patrick Mechels

  3 maanden geleden
  @Dirk Dirksen, u kan ook zeggen: “ wie van het bezoek heeft de regels niet gevolgd? “ Moet zorgpersoneel er misschien blijven wonen? Ze hebben ook nog een leven buiten de zorg. Dat is net de reden waarom het een knelpuntberoep is en ze nu op een zondagnamiddag niet in de Nieuwstraat of op de Meir rondsluipen. Het is hun job en ze doen wat ervan hun verwacht wordt ondanks het risico op eigen leven. Dat kan niet van iedereen gezegd worden.
 • MYRIAM FLORÉ

  3 maanden geleden
  Zeveneken : waar twee OKRA-leden in quarantaine toch op een feestje waren ! En 30 mensen besmet hebben die misschien familie in dit rustoord hadden en op bezoek gingen ?
 • Carolus Vif

  3 maanden geleden
  je vergeet de bezoekers dirk
 • dirk dirksen

  3 maanden geleden
  Gezien de bewoners niet buitenkomzn wie van het zorgpersoneel hzeft de regels niet gevolgd....
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"