Silke Van der Schueren in het Sint-Bavohumaniora.
Volledig scherm
Silke Van der Schueren in het Sint-Bavohumaniora. © Foto Wannes Nimmegeers

"Fysica? Voor mij is dat ontspanning"

GENT/LOCHRISTISilke Van der Schueren (17) uit Lochristi, leerling aan het Sint-Bavohumaniora in Gent, werd als enige Belgische geselecteerd voor een zomercursus hij CERN in Zwitersland, de plek waar een deeltjesversneller mini-big bangs veroorzaakt. Komt de toekomstige Stephen Hawking uit Lochristi?

 1. Vrijwilligers en materiaal gezocht voor Oekraïense vluchtelingen
  Lochristi

  Vrijwilli­gers en materiaal gezocht voor Oekraïense vluchtelin­gen

  Het lokaal bestuur Lochristi is momenteel volop bezig een collectieve opvang in te richten voor Oekraïense vluchtelingen in het voormalige klooster in de Bosdreef. “We zoeken helpende handen om de vluchtelingen te begeleiden en bij staan. Ook maken we een inventaris van beschikbaar materiaal voor de opvang van deze vluchtelingen”, zegt schepen Tom De Grauwe (Open Vld). Op maandag 30 mei is er een infoavond voor kandidaat vrijwilligers.
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 1. BELOOFD IS BELOOFD. Raakt de nieuwe dorpskern in Zeveneken rond? Hoe ver staat het met veilige fiets- en voetpaden? En waar blijft de groene long in het centrum?
  PREMIUM
  lochristi

  BELOOFD IS BELOOFD. Raakt de nieuwe dorpskern in Zeveneken rond? Hoe ver staat het met veilige fiets- en voetpaden? En waar blijft de groene long in het centrum?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Lochristi, waar de broekriem moest aangehaald worden en enkele projecten in de diepvries verdwenen, maar er toch ruimte was voor de realisatie van een nieuwe cultuurtempel en jeugdhuis.