De eerste vluchtelingen hebben op vrijdag 24 juni hun intrek genomen in het leegstaande klooster.
Volledig scherm
De eerste vluchtelingen hebben op vrijdag 24 juni hun intrek genomen in het leegstaande klooster. © Yannick De Spiegeleir

Eerste Oekraïense vluchtelingen nemen intrek in klooster Bosdreef

LochristiIn de Bosdreef namen vrijdag de eerste Oekraïense ontheemden hun intrek in de collectieve opvang. Deze werd ingericht in het voormalig klooster in de Bosdreef. Hier biedt lokaal bestuur Lochristi opvang aan 28 gezinnen. Zij nemen gefaseerd hun intrek in het voormalig klooster.

 1. VOOR EN NA. Brandweerkapitein Patrick moest zijn eigen vakantiewoning blussen. Intussen is de ruïne opnieuw een pareltje: “We hadden dan ook een eer hoog te houden”
  PREMIUM
  Kaprijke

  VOOR EN NA. Brandweer­ka­pi­tein Patrick moest zijn eigen vakantiewo­ning blussen. Intussen is de ruïne opnieuw een pareltje: “We hadden dan ook een eer hoog te houden”

  “Toen ik Patrick vroeg waar het aan het branden was, antwoordde hij dat het om een vakantiewoning in de Rysselhofstraat in Kaprijke ging. We wisten meteen hoe laat het was.” Nadat brandweerkapitein Patrick Goossens vergeefs probeerde om ‘het pareltje’ van zijn partner Sandra en hemzelf te redden, rechtte het de koppel moedig de rug. ‘t Rysselhof is heropgebouwd als luxueuze vakantiewoning, waar nu zelfs nog meer gasten kunnen van genieten.
 2. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.