Foto ter illustratie: Woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Zaffelare
Volledig scherm
Foto ter illustratie: Woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Zaffelare © De Vloed Architects

Besmettingen in Sint-Vincentius in dalende lijn

ZaffelareHet gaat de goede kant uit met het aantal besmettingen in woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Zaffelare. De Covid-19-afdeling op de gelijkvloerse verdieping werd intussen opgeheven.

 1. Oudste inwoners van Evergem, Assenede, Kaprijke en Zelzate krijgen begin volgende week uitnodiging tot vaccinatie: “Voor die eerste week zijn er 1.100 prikjes op komst”
  PREMIUM
  Evergem-Assenede-Kaprijke-Zelzate

  Oudste inwoners van Evergem, Assenede, Kaprijke en Zelzate krijgen begin volgende week uitnodi­ging tot vaccinatie: “Voor die eerste week zijn er 1.100 prikjes op komst”

  De 90-plussers die nog thuis wonen in Evergem, Assenede, Kaprijke en Zelzate krijgen begin volgende week de langverwachte uitnodiging voor hun vaccinatie in de bus. Er zijn al 500 zorgverleners gevaccineerd en volgende week volgen er nog eens 400. De week nadien is het dan eindelijk de beurt aan de bevolking. Voor die startweek zijn 1.100 vaccins voorzien. Een overzicht.
 2. Junior-Eurosongwinnares Jill (25) waagt haar kans in The Voice Van Vlaanderen: “Je moet voor je passie blijven gaan”

  Junior-Eurosong­win­na­res Jill (25) waagt haar kans in The Voice Van Vlaanderen: “Je moet voor je passie blijven gaan”

  Gent boven in de aankomende aflevering van The Voice Van Vlaanderen: maar liefst 4 kandidaten uit de streek staan met angst en beven voor de vierkoppige jury. Onder hen ook Jill Van Vooren, die niet voor het eerst aan een talentenjacht meedoet. Je kent haar sowieso nog uit haar deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival, waar ze ons land vertegenwoordigde in 2010.
 1. De Maesschalck-Goethals ziet verkoop zonwering spectaculair stijgen: “2020 overtrof het recordjaar 2019 met 15 procent”

  De Maesschal­ck-Goet­hals ziet verkoop zonwering spectacu­lair stijgen: “2020 overtrof het recordjaar 2019 met 15 procent”

  Door de coronapandemie zitten we met z’n al veel meer thuis dan we gewoon zijn. Daardoor zijn we ook meer gaan beseffen hoe belangrijk die thuis is. Bij De Maesschalck-Goethals merken ze dat heel veel mensen ook bereid zijn om extra in hun thuis te investeren. Vooral de verkoop van zonwering doet het erg goed. “Mensen ontdekken de troeven van hun woning, maar ook de minpunten en die willen ze graag allemaal aanpakken”, klinkt het.
 2. De (h)eerlijke keuken van Salt ’n Pepper: “Hier schuiven we graag echt eens de voetjes onder tafel”
  PREMIUM
  Zelzate

  De (h)eerlijke keuken van Salt ’n Pepper: “Hier schuiven we graag echt eens de voetjes onder tafel”

  Wie het zout is en wie de peper weten we niet, maar feit is dat restaurant Salt ’n Pepper van de twee Zelzaatse zussen Christina en Marina al jaren een vaste waarde is in het centrum van de kanaalgemeente. “Een aanrader”, hoorden we fluisteren op de Grote Markt en daarom gingen we zelf eens de proef op de som nemen. Meer restaurantrecensies vind je in ons dossier.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis