Luc Van de Velde (midden boven) speelt spoedarts in De Buurtpolitie. Via Whatsapp trommelde hij zijn collega-acteurs op voor de inzamelactie.
Volledig scherm
Luc Van de Velde (midden boven) speelt spoedarts in De Buurtpolitie. Via Whatsapp trommelde hij zijn collega-acteurs op voor de inzamelactie. © Cedric Matthys

Acteurs De Buurtpolitie zamelen vier ton hulpgoederen in voor getroffen Waalse gebieden: “Lochristi laat zich van zijn gulste kant zien”

LochristiDe acteurs van televisiereeks De Buurtpolitie hebben aan de AD Delhaize van Lochristi zo’n 4 ton aan hulpgoederen voor de getroffen gebieden in Wallonië verzameld. Van broden, tot melk of wc-papier: in een mum van tijd waren de bestelwagens volgeladen. 

 1. Red Ant Racing scoort drie zeges in Belcar in Zolder. Nu alles in gereedheid brengen voor 24 uur van Zolder
  autosport

  Red Ant Racing scoort drie zeges in Belcar in Zolder. Nu alles in gereedheid brengen voor 24 uur van Zolder

  Het seizoen van het Belcar Endurance Championship lag door onvoorziene omstandigheden in Spa enkele maanden stil, maar afgelopen weekend was het weer tijd voor autosport. Op Circuit Zolder stonden niet één, maar wel twee races op het menu, twee wedstrijden van 125 minuten met telkens volle punten. Red Ant Racing scoorde op Limburgse bodem niet minder dan drie zeges, twee in GTB en ook de eerste in GTA.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. INTERVIEW. Jonge klimatoloog na uitroepen internationale noodtoestand: “Denk twee keer na voor je een gelijkvloerse flat op de zeedijk koopt”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Jonge klimato­loog na uitroepen internatio­na­le noodtoe­stand: “Denk twee keer na voor je een gelijk­vloer­se flat op de zeedijk koopt”

  Hij wordt nu al de ‘Stijn Baert van het klimaat genoemd’: amper 26 is klimatoloog Samuel Helsen, maar hij murwt zich steeds vaker een weg in de media. De Greta Thunberg wil hij niet uithangen, die vindt hij te alarmistisch, maar hij vindt het wel belangrijk om mensen correct te informeren over de klimaatverandering. “Drie jaar geleden maakte ik mijn masterproef over extreme neerslag in België, maar een waterbom als in Wallonië zag ik toen zelf nog niet aankomen.”
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 3. Politie van regio Puyenbroeck zoekt ‘sterke Vikingen’
  Lochristi/Zelzate/Wachtebeke/Moerbeke

  Politie van regio Puyen­broeck zoekt ‘sterke Vikingen’

  De politiezone van regio Puyenbroeck heeft een opmerkelijke oproep geplaatst. De zone zoekt naar eigen zeggen naar sterke Vikingen om warm te maken voor een job als agent. Rekruteren doen ze op de Strong Viking Run dit weekend in het Provinciaal Domein Puyenbroeck. Deelnemers kunnen er kiezen voor een hindernissenparcours van 4, 7, 13, 19 of 42 kilometer. Wie zich geroepen voelt, kan de politie terugvinden aan de ingang van het evenement tussen 10 en 16 uur. Info op https://strongviking.com.
 4. ‘Troostbeeld’ in gemeentepark onthoofd door onbekende vandalen, culturele wereld reageert vol afschuw: “We zijn diep geschokt!”
  PREMIUM
  Zelzate

  ‘Troost­beeld’ in gemeente­park onthoofd door onbekende vandalen, culturele wereld reageert vol afschuw: “We zijn diep geschokt!”

  Vandalen hebben het beeld van kunstenaar William Temmerman in het gemeentepark serieus toegetakeld. Het beeld werd dit voorjaar nog maar onthuld op de zogenaamde Troostplek die vrouwenbeweging Ferm er inrichtte. Schepen van Cultuur Isabel Dellaert (Vooruit) zegt zwaar geschokt te zijn. “Een plek als deze moet voor rust zorgen, vandalisme is net het tegenovergestelde van wat we wilden bereiken.”