Luc Van de Velde (midden boven) speelt spoedarts in De Buurtpolitie. Via Whatsapp trommelde hij zijn collega-acteurs op voor de inzamelactie.
Volledig scherm
Luc Van de Velde (midden boven) speelt spoedarts in De Buurtpolitie. Via Whatsapp trommelde hij zijn collega-acteurs op voor de inzamelactie. © Cedric Matthys

Acteurs De Buurtpolitie zamelen vier ton hulpgoederen in voor getroffen Waalse gebieden: “Lochristi laat zich van zijn gulste kant zien”

LochristiDe acteurs van televisiereeks De Buurtpolitie hebben aan de AD Delhaize van Lochristi zo’n 4 ton aan hulpgoederen voor de getroffen gebieden in Wallonië verzameld. Van broden, tot melk of wc-papier: in een mum van tijd waren de bestelwagens volgeladen. 

 1. INTERVIEW. Jonge klimatoloog na uitroepen internationale noodtoestand: “Denk twee keer na voor je een gelijkvloerse flat op de zeedijk koopt”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Jonge klimato­loog na uitroepen internatio­na­le noodtoe­stand: “Denk twee keer na voor je een gelijk­vloer­se flat op de zeedijk koopt”

  Hij wordt nu al de ‘Stijn Baert van het klimaat genoemd’: amper 26 is klimatoloog Samuel Helsen, maar hij murwt zich steeds vaker een weg in de media. De Greta Thunberg wil hij niet uithangen, die vindt hij te alarmistisch, maar hij vindt het wel belangrijk om mensen correct te informeren over de klimaatverandering. “Drie jaar geleden maakte ik mijn masterproef over extreme neerslag in België, maar een waterbom als in Wallonië zag ik toen zelf nog niet aankomen.”
 2. Schepen Tine Heyse (Groen) zoekt nog een kot voor 10.000 studenten: “Toegegeven, het probleem was groter dan ik had verwacht”
  PREMIUM
  GENT

  Schepen Tine Heyse (Groen) zoekt nog een kot voor 10.000 studenten: “Toegegeven, het probleem was groter dan ik had verwacht”

  Wie nu nog een kamer zoekt voor komend academiejaar in Gent, heeft een dik probleem. De studentenhuizen puilen uit, ook in cohousing is het vechten voor een plaatsje. Tine Heyse (Groen) is schepen voor Wonen en probeert voor ruim 10.000 studenten een nieuwe thuis op verplaatsing te vinden. “Als stad zijn we maar één van de partijen die hier iets aan kunnen doen.”