1. Zó nijpend is het tekort in de zorg: Gentse rusthuizen rekruteren voortaan verpleegkundigen in India
  PREMIUM
  Gent/Lochristi

  Zó nijpend is het tekort in de zorg: Gentse rusthuizen rekruteren voortaan verpleeg­kun­di­gen in India

  Met tal van openstaande vacatures en een groot deel van het personeel dat de pensioenleeftijd nadert, zijn ook de Gentse rusthuizen naarstig op zoek naar verplegers. De gaten raken niet opgevuld. Daarom wordt nu richting Azië gekeken. Het OCMW stapt in een proefproject waarbij Indische verpleegsters in eigen land Nederlands leren om na een jaar in Gent aan de slag te gaan. Lees hier hoe dat in zijn werk zal gaan.
 2. IN BEELD. Van ongeloof naar angst naar toch nog feesten. Onze fotograaf keek voetbal in Lochristi
  Lochristi

  IN BEELD. Van ongeloof naar angst naar toch nog feesten. Onze fotograaf keek voetbal in Lochristi

  Overtuigd van een makkelijke overwinning. Zo zakte een massa Buffalo-supporters vanavond af naar het EK-dorp in de Picasso in Lochristi. Groot was dan ook de verbijstering toen onze Rode Duivels al een goal tegen kregen nog voor de eerste pinten besteld waren. Gelukkig sloeg het ongeloof en de angst in de tweede helft alsnog om in blijheid, en daarna euforie. Want winnen, dat deden we uiteindelijk toch. Fotograaf Wannes Nimmegeers bracht de emoties van de avond in beeld.
 1. Protest tegen omvorming R4-Oost blijft groeien: “We gaan voor meer dan 1.000 bezwaarschriften, onze toekomst staat op het spel”
  Zelzate

  Protest tegen omvorming R4-Oost blijft groeien: “We gaan voor meer dan 1.000 bezwaar­schrif­ten, onze toekomst staat op het spel”

  Vandaag ging het wijkcomité van de Wittouckwijk maar liefst 450 bezwaarschriften tegen de plannen voor de omvorming van de R4-Oost afgeven op het gemeentehuis. “Dit is nog maar een klein deel van alleen al onze wijk”, zegt Bart De Zutter namens het wijkcomité. “We verwachten dat we tegen eind volgende week de kaap van 1.000 bezwaarschriften zullen halen.”
 2. Denk jij ook altijd een stapje verder dan morgen? Dan is een job bij Brady zeker iets voor jou

  Denk jij ook altijd een stapje verder dan morgen? Dan is een job bij Brady zeker iets voor jou

  Innovatie, dat is het sleutelwoord van Brady. En dat ze continu innoveren bewijst de groei van Zele’s grootste werkgever. “Om dat te blijven doen, zijn we op zoek naar uiteenlopende profielen om ons team te versterken”, zegt Managing Director Brett Wilms. “Zowel mensen voor het magazijn, arbeiders voor de productie, technische profielen als ingenieurs kunnen bij ons terecht. Als je maar verder kijkt dan je neus lang is.”
 1. Fietsster sterft drie maanden na kleine aanrijding, automobilist staat vandaag voor rechter: “Mijn cliënt is geen wegpiraat”
  Laarne

  Fietsster sterft drie maanden na kleine aanrijding, automobi­list staat vandaag voor rechter: “Mijn cliënt is geen wegpiraat”

  M.V. (64) uit Laarne stond vrijdagochtend in de politierechtbank terecht voor zijn betrokkenheid bij een ongeval met dodelijk afloop. In 2018 kwam het tot een kleine aanrijding waarbij een vrouw ten val kwam met haar fiets. Ze vertrok zonder verwondingen maar kreeg een dag later een hersenbloeding en overleed vier maanden later. “Het oorzakelijk verband is voor ons niet bewezen", aldus de verdediging.
 1. Vaccinatiecentra Wetteren en Wachtebeke draaien op volle toeren en scoren goed in tevredenheidsonderzoek
  PREMIUM
  Wetteren/Wachtebeke

  Vaccinatie­cen­tra Wetteren en Wachtebeke draaien op volle toeren en scoren goed in tevreden­heids­on­der­zoek

  Deze week kunnen de vaccinatiecentra van Wetteren en Wachtebeke de doelgroep van de risicopatiënten afronden. De uitnodiging van de brede bevolking gaat gepaard met de drukste dagen in het centrum. “Deze week worden reeds de veertigers uitgenodigd en vaccineren we volop in de categorie 53 tot 65-jarigen”, zegt Sanne Vandromme van de ELZ Zone Scheldekracht.
 2. Marina Wally neemt afscheid van meubels van haar vader: “Van mijn hart een hele grote steen moeten maken, maar papa had dit ook zo gewild”
  PREMIUM
  Zelzate

  Marina Wally neemt afscheid van meubels van haar vader: “Van mijn hart een hele grote steen moeten maken, maar papa had dit ook zo gewild”

  Marina Wally heeft na lang wikken en wegen besloten afscheid te nemen van de oude meubels van haar vader. “De slaapkamer, meisjeskamer, de kleerkasten, de keuken… alles is weg”, zegt ze. “Het was tijd voor iets nieuws. Papa had dit ook zo gewild. Je moet ‘Villa Wally’ renoveren zei hij nog vlak voor zijn dood. Oude meubels horen daar niet bij.”
 3. Van Zelzate tot Zulte, elke gemeente zijn eigen troostplek: “Belangrijk dat mensen ook na corona troost blijven vinden”
  PREMIUM
  Zelzate/Olsene

  Van Zelzate tot Zulte, elke gemeente zijn eigen troostplek: “Belangrijk dat mensen ook na corona troost blijven vinden”

  Afgelopen weekend opende Ferm een nieuwe troostplek in Zelzate en Olsene. Troostplekken zijn groene plekjes waar iedereen bij een beeld of een gedicht troost kan vinden. Vlaanderen telt ondertussen honderden van die plekjes en dat is volgens de leden van Ferm geen luxe. “Troost is meer dan ooit belangrijk, maar troost krijgen en troost geven is door corona zo heel anders dan voorheen.”
 1. GETEST. Vlot op restaurant bij Syrco Bakker op het meer in Beervelde: “De oesters krijg je al op weg naar je drijvende tafel”
  PREMIUM
  Gent

  GETEST. Vlot op restaurant bij Syrco Bakker op het meer in Beervelde: “De oesters krijg je al op weg naar je drijvende tafel”

  Vlot op restaurant gaan is vandaag niet zo evident, met een vlot op restaurant gaan is daarentegen geen probleem. Toch niet in het park van Beervelde waar donderdagavond een exclusief restaurant geopend is. Taste of Paradise is maar een maand open en de keuken ligt op een ponton middenin het meer. Op een vlot geniet je met je bubbel van het viergangenmenu van sterrenchef Syrco Bakker. Wij hebben we het voor u uitgetest.
 1. KVV Zelzate wil (kwetsbare) jongeren ook naast het veld begeleiden: “Zelzate-gevoel creëren waar niet alleen wij, maar heel de gemeenschap beter van wordt”
  PREMIUM
  Zelzate

  KVV Zelzate wil (kwetsbare) jongeren ook naast het veld begeleiden: “Zelzate-ge­voel creëren waar niet alleen wij, maar heel de gemeen­schap beter van wordt”

  Met de aanwerving van twee vertrouwenspersonen wil voetbalclub KVV Zelzate ook naast het veld haar maatschappelijke rol spelen. Jeugdopbouwwerkster Jana De Paepe en Patrick Schoolmeesters zullen kwetsbare jongeren bijstaan met raad en daad wanneer ze kampen met extra sportieve problemen of als ze zich niet goed in hun vel voelen op of buiten de club. “We willen een club van en voor Zelzate zijn”, zegt jeugdverantwoordelijke Ian De Maesschalck.
 2. ‘Start Op!’ gaat aan de slag met jongeren die moeilijk toegang vinden tot de arbeidsmarkt: “We willen heftruck zijn in jonge gasten hun professioneel leven”
  Zelzate

  ‘Start Op!’ gaat aan de slag met jongeren die moeilijk toegang vinden tot de arbeids­markt: “We willen heftruck zijn in jonge gasten hun professio­neel leven”

  Wie tussen de 18 en 30 jaar is en op zoek naar werk, maar nood heeft aan een extra duwtje in de rug, kan voortaan terecht bij ‘Start Op!’. “We ondersteunen jongeren voor wie de afstand tot de reguliere arbeidsmarkt te groot is”, vertelt Karlien Van Hecke. “Dat kan in ons atelier in Zelzate of met begeleiding van een jobcoach. Meestal is het zelfs een combinatie van.”