1. Nieuw cultuurhuis wordt polyvalent gebouw voor alle Zelzatenaren: “Hier kan geluid niet naar buiten”
  PREMIUM
  Zelzate

  Nieuw cultuur­huis wordt polyvalent gebouw voor alle Zelzatena­ren: “Hier kan geluid niet naar buiten”

  Binnenkort wordt langs de Assenedesteenweg werk gemaakt van een nieuw polyvalent gebouw voor het verenigingsleven. Dat gebouw moet CC De Brug vervangen. De vroegere parochiezaal was compleet verloederd en werd recent afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe winkel- en recreatiesite. Het nieuwe gebouw moet een antwoord bieden op de vroegere geluidsoverlast in de buurt.
 2. Jens (24) en Enrique (24) lanceren Sentse appeltonic: “Het staat voor de schoonheid van onze streek en mixt ideaal met Zelzaatse gin”
  Sint-Laureins/Zelzate

  Jens (24) en Enrique (24) lanceren Sentse appeltonic: “Het staat voor de schoonheid van onze streek en mixt ideaal met Zelzaatse gin”

  Creek, een verwijzing naar het oud-Nederlands voor kreek, dat is de naam van de Sentse appeltonic die de twee vrienden Jens De Schepper (24) en Enrique Wittewrongel (24) recent op de wereld loslieten. Meteen ook de nieuwste ster aan het Meetjeslandse streekproductenfirmament. “Creek is het alternatief voor mensen die tonic te bitter vinden of gewoon op zoek zijn naar een gezonde frisdrank.”
 1. Presta lanceert nieuwe track ‘Gasolina’ en laat heisa rond dode slang achter zich: “Grote doorbraak zit eraan te komen”
  PREMIUM
  Zelzate

  Presta lanceert nieuwe track ‘Gasolina’ en laat heisa rond dode slang achter zich: “Grote doorbraak zit eraan te komen”

  De Zelzaatse rapper Presta pakt uit met de release van een nieuwe track. In ‘Gasolina’ rapt hij over de moeilijke weg naar de top. Leuk detail: naast heel wat schoon volk figureert er ook een vier meter lange albinopython in de clip. Toeval of niet, een paar weken geleden werd zo’n exemplaar dood uit het kanaal Gent-Terneuzen gevist. Iets waar Presta zich binnenkort moet voor verantwoorden bij de politie.
 2. Buurt maakt zich zorgen over nieuwe verkaveling Verbroederingslaan: “200 extra woningen zijn het einde van onze rust”
  PREMIUM
  Zelzate

  Buurt maakt zich zorgen over nieuwe verkave­ling Verbroede­ring­slaan: “200 extra woningen zijn het einde van onze rust”

  De buurt rond Verbroederingslaan, Cesenaticolaan en Camille Leynlaan maakt zich zorgen over een nieuwe verkaveling die Groep Huyzentruyt wil realiseren op de huidige voetbalterreinen. Meer dan veertig inwoners dienden al een bezwaarschrift in omdat ze vrezen dat ze naast een pak groen ook hun rust zullen verliezen met de bouw van 200 nieuwe huizen. De gemeente probeert te sussen: “We gaan voor een gevarieerde wijk met veel ruimte voor groen en een centraal park.”
 1. Bert Redant en RedAnt Racing sluiten sterk seizoen af met nieuwe zege: “Ik maak er geen geheim van dat wij voort willen groeien, op alle fronten”
  autosport

  Bert Redant en RedAnt Racing sluiten sterk seizoen af met nieuwe zege: “Ik maak er geen geheim van dat wij voort willen groeien, op alle fronten”

  Het seizoen van het Belcar Endurance Championship ligt achter ons en eens te meer heeft RedAnt Racing zijn kwaliteit als team bewezen. Opnieuw, voor de derde opeenvolgende maal, was er een zege in de klasse GT voor RedAnt Racing dat ondertussen een referentie in de nationale autosport wordt. De Porsche Cayman GT4 van het team reed naar de overwinning in de GTB-klasse en pakte de nationale titel, terwijl er een opmerkelijk debuut was voor een nieuwe tandem in de Porsche 991 GT3 Cup van het team met werkplaats in Zaventem.
 1. Rapper moet zich verantwoorden voor dode albinopython in kanaal Gent-Terneuzen: “Die uit onze videoclip verblijft levend en wel bij opvangcentrum voor reptielen”
  PREMIUM
  Zelzate

  Rapper moet zich verantwoor­den voor dode albinopy­thon in kanaal Gent-Terneuzen: “Die uit onze videoclip verblijft levend en wel bij opvangcen­trum voor reptielen”

  Rapper Presta (25) moet zich verantwoorden bij de politie voor een foto met een viermeterlange albinopython op zijn Instagramaccount. Bijna een maand geleden werd een gelijkaardig exemplaar uit het kanaal Gent-Terneuzen gevist. De rapper wordt ervan verdacht het dier gedood en gedumpt te hebben. “Een misverstand”, volgens Presta. “Het exemplaar van de foto werd gebruikt voor mijn nieuwste clip en verblijft bij de vzw SOS Reptiel in Ichtegem. Het dier leeft nog en is in opperbeste conditie. Dit is gewoon pijnlijk toeval.”