Brandweer Westhoek bestaat uit 18 gemeenten en 22 brandweerposten.
Volledig scherm
Brandweer Westhoek bestaat uit 18 gemeenten en 22 brandweerposten. © Hans Verbeke

Zeven korpsdokters van brandweer nemen eervol ontslag: “Ze waren bijna moreel verplicht, anders zouden ze oneervol worden ontslagen”

LO-RENINGE7 officieren-korpsdokters van Brandweer Westhoek hebben een tijdje geleden zelf eervol ontslag genomen. Het gaat om de korpsdokters van Zonnebeke, Langemark-Poelkapelle, Westouter, Lo-Reninge, Veurne, De Panne en Oostduinkerke. “De korpsdokters waren bijna moreel verplicht om hun eervol ontslag in te dienen, of anders zouden ze oneervol worden ontslagen”, stelde Luk Hoflack in de Zonnebeekse gemeenteraad.

 1. Nieuwe windturbines in Ieper: gedeputeerde hoopt dat procedureslag uitblijft
  Ieper/Zonnebeke

  Nieuwe windturbi­nes in Ieper: gedeputeer­de hoopt dat procedure­slag uitblijft

  Jurgen Vanlerberghe, gedeputeerde voor Economie, Energie en Klimaat, hoopt dat een procedurecarrousel rond de twee windturbines langs de A19 in Ieper uitblijft. Dat schrijft hij op zijn persoonlijke blog waar hij uitleg geeft over waarom de provincie de vergunning toekende. “Uw probleem is dat u de klimaatdoelstellingen moet halen, maar gelieve dat niet te doen koste wat kost”, reageert Guillaume Soenen van buurtcomité Frontwind Sint-Jan op Facebook.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw