De Zwartestraat kreeg zaterdagmiddag te kampen met een leidingbreuk.
Volledig scherm
De Zwartestraat kreeg zaterdagmiddag te kampen met een leidingbreuk. © Daron Mertens

Waterlek zet straat blank en kelders onder water

In de Zwartestraat in Reninge is zaterdagmiddag een groot waterlek ontstaan. Een ondergrondse waterleiding had het begeven waardoor duizenden liters water over straat stroomden, opnieuw de riolering in. Enkele kelders kregen te kampen met wateroverlast. 

 1. Twee inzittenden aangehouden na wilde achtervolging tussen De Panne en Oostduinkerke: auto bleek die nacht nog gestolen
  De Panne/Koksijde/Komen-Waasten

  Twee inzitten­den aangehou­den na wilde achtervol­ging tussen De Panne en Oostduin­ker­ke: auto bleek die nacht nog gestolen

  De Veurnse onderzoeksrechter heeft twee personen aangehouden naar aanleiding van de wilde achtervolging van De Panne tot Oostduinkerke, maandagnacht. Het voertuig werd gestopt doordat de politie een band lek schoot omdat de bestuurder de politie moedwillig probeerde aan te rijden. Nu blijkt waarom de inzittenden wilden vluchten van de politie: de wagen was eerder die nacht gestolen in Komen, de woonplaats van de inzittenden.
 2. De coronacijfers in Lo-Reninge van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Lo-Reninge van dinsdag 20 oktober

  In Lo-Reninge zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 25 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Lo-Reninge komt dat getal nu op 760 te liggen. Lo-Reninge heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'